Abdullah hoca formülü bulmalı

Haberin Devamı

Teknik Direktör Abdullah Avcı, cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ölüme götürür felsefesini ilke edinmiş ama düşünce ile sahaya yansıma birbirine zıt. Milli maç öncesi izlediğimiz mücadelede İsviçre, Almanya'yı 56 yıl sonra yendi. Her iki takım da genç jenerasyona şans verdi. Fakat Türk Milli Takımı'nın, onların oynadığı futbolla uzaktan yakından alakaları yok! Yanından bile geçmemiş. Türk Milli Takımı, bireysel özellikleri olan oyuncuların yapacağı çabaların sonunda hedefe gitmeyi hastalık haline getirmiş. Takım kurgusu nedense oluşturulmuyor. Abdullah Avcı'nın bu sıkıntıya çare bulacağına eminim.

Milli Takımın Hiddink döneminden kalan defans arızasının kırıntılarını onarmak Abdullah Avcı için epey zaman alacak. Rakip kontrataklarda kitlenen Bekir ve Semih'in tecrübe kazanmak için çok çalışması gerek ya da Abdullah hoca alternatif arayışını sürdürecek.

Haberin Devamı

Finlandiya üç atak yaptı üç gol buldu. Sahanın her yerinde yer aldı! Milli Takım defansında yer alan tecrübesiz isimler ise çaresizdi.

Milli Takıma veda eden Rüştü yüzde yüz gollük bir pozisyonu kurtarırken boşta kalan topu Bekir ve Semih göz markajı ile izledi, Eremenko golünü attı. Üç golde de Ay Yıldızlı defans hata yaptı! Orta sahanın lideri Emre ve Arda organizasyonlarında ustalıklarını sergilediler. Hamit'in yapacağı organizasyonları bekler olduk. Üç futbolcunun ağırlığına ya da tekniklerine, diğerlerimi yetişemiyor anlamış değilim.

Gürcistan'dan daha güçlü kontrollü bir Finlandiya izledik.

Beraberlik golünde Arda'nın imzası vardı. Zamanlamasını çok iyi ayarlayan Burak klasına yakışır plase vuruşla beraberlik skorunu yakalarken Emre Belözoğlu takım sevincini kaleci Rüştü ile paylaşılmasını sağladı. Galibiyet golünde de sahanın yıldızı Arda'nın ustalığı ortaya çıktı. Burak Avrupa'dan akıp gelen tribünleri süsleyen taraftarları sevindiren galibiyet golünü kafa vuruşu ile gerçekleştirdi

Salzburg Red Bull Arena Stadında Abdullah Avcı zafere ulaşılacak formülleri bir an önce bulmalı. Denemelere devam. Türk futbolseverler ulusal turnuvalarda savaşan, koşan ve gole giden yürekler izlemeli. Kadronun daha çok değişmesi gerek.

EKSİKLER

Haberin Devamı

1- Defansta uyum sorunu var. tecrübesiz Bekir, Semih ve Hasan Ali Kaldırım'ın yaptığı hatalar ay yıldızlı kalede gol tehlikesi oluşturdu

2- Kanatlarda Hamit'in dışında etkili isim yok. Sol kanat etkisiz kaldı

3- Kişisel oynandığında milli takım pozisyon oluşturuyor. Sistemsizlik sürüyor

DİKKAT ÇEKENLER

1- Emre ve Arda'nın liderliği takıma güven veriyor. Tek forvette Burak zorlanmasına rağmen 2 gol attı

2- Abdullah Avcı takıma hakim. İkinci yarıda ki değişiklikler yerinde. Eksikleri biliyor

KÖTÜ

1- Taraftarların maç bitmeden sahaya inip oyuncuları taciz etmesi.

Yazarın Tüm Yazıları