Abdullah Avcı: Türkiye'nin en iyi futbolcusu Mehmet Topal

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Avcı: Türkiyenin en iyi futbolcusu Mehmet Topal
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 15:06

2011-13 yılları arasında A Milli Takım'ı çalıştıran Başakşehirspor Teknik Direktörü Abdulah Avcı, Türkiye'deki en iyi futbolcunun Fenerbahçeli Mehmet Topal olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Milli Takım’daki görevinden ayrıldıktan sonra 1 yıl süreyle dinlenen Abdullah Avcı, sezon başında eski kulübü İstanbul Başakşehir ile kaldığı yerden pozitif etki yaratmaya devam ediyor. Şampiyonluk yarışı veren 3 büyüklerin hemen ardından takımını 4. sıraya yerleştiren tecrübeli çalıştırıcı Futbol Extra’ya bu başarının nasıl yakalandığını, geleceğe dair düşüncelerini ve Milli Takım’daki serüveninden çarpıcı noktaları aktardı.

İşte o röportajın satırbaşları:

- İstanbul Başakşehir olarak sezon başından bu yana istikrarlı bir çizginiz var. Şu anki konumunuzu bekliyor muydunuz?
Öncelikle kulübün sadece ismi değişti. Milli Takım’dan önce Türkiye'de bir takımı en uzun süre çalıştıran antrenör olarak tekrar buradayım. Başkanımız aynı. İlk dönemimden, geçen yıl şampiyon olan kadrodan ve bu sezon transfer ettiğimiz oyuncular var. Beklentiler öncelikle ayakları üzerinde durabilen bir takım oluşturabilmekti. Bunun üzerinden bir planlama yaptık. Bugün itibariyle hem ayaklarının üstünde duran, iyi şeyler olacağını düşündüğümüz bir takıma sahibiz. Biz iyi şeyler olmasını beklerken bugün Avrupa kupalarını kovalamak, bizim kulübün gelişimi adına son derece önemli bir hedef.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı: Türkiyenin en iyi futbolcusu Mehmet Topal

“BÜYÜKLER ALINCA BÜYÜK OYUNCU OLDULAR!”
- A Milli Takım'dayken Sercan Sararer ve Tunay Torun tercihleriniz ilk başta şaşırtmıştı, sonrasında size eleştiri olarak geri döndü. Oyuncuların şu anki durumlarına baktığınızda kendinize olumlu ya da olumsuz özeleştiride bulundunuz mu?

Hayır, neden o taraftan bakıyorsunuz? Mehmet Ekici'de de eleştiri aldım, Gökhan Töre ve Kerim Frei ile ilgili eleştiri de aldım. Bugün onlar büyük takımlarda oynadıkları için mi çok büyük oyuncu olarak anılıyorlar? Ben Milli Takım'a Almanya'dan aldığım oyuncular konusunda çok eleştiri aldım. "Türkiye'de oyuncu yok muydu da Almanya'dan oyuncu aldın?" dediler, büyükler alınca büyük oyuncu oldular. Şöyle bir istatistik vereyim: Türkiye'deki takımlardaki %55'i yabancı, %15'i gurbetçi, %30'u da Türkiye'den çıkan oyuncular. Gerekli cevabı vermiş oldum mu?

Haberin Devamı

"MİLLİ TAKIMDA İKEN TEKNİK ANLAMDA BİR HATAM OLMADI"
- Fazlasıyla hocam. Milli Takım'da geçirdiğiniz 22 ayda 'Keşke şunu yapmasaydım' ya da 'İyi ki bunu yapmışım' dediğiniz bir şey oldu mu?

22 aylık Milli Takım serüveni, mesleki anlamda bana çok önemli tecrübeler kazandırdı. Hem saha içi ve uluslararası seviye ile ilgili hem de sahanın dışını yönetmeyle alakalı çok önemli tecrübeler kazandırdı. Ben bu açıdan cebime koyuyorum. Milli Takım hocalığı şöyledir: Ya kendi doğrularınla büyürsün, ya da kendi doğrularınla kaybolursun. Dönüp baktığımda teknik anlamda bir hata yapmadığımı düşünüyorum.

Abdullah Avcı: Türkiyenin en iyi futbolcusu Mehmet Topal

“EN İYİSİ TARTIŞMASIZ MEHMET TOPAL”
- Türkiye'nin en formda ismi sizce kim?

Haberin Devamı

Mehmet Topal. Tereddütsüz.

- Oynadığı pozisyon olarak mı yoksa takımına verdiği katkı olarak mı?
Her türlü. Avrupa'dan gelip baksalar, alıp götürecekleri ilk oyuncu Mehmet Topal'dır. Bir takımın çok önemli bir parçasıdır. Futbolun en doğrularını yapan oyuncudur. İkincisi de Ozan Tufan kendini geliştirirse, üstüne koyarak devam ederse Avrupa'ya gidcek ikinci oyuncu olur.

- Peki, Ozan 3 büyükler üzerinden mi yoksa direkt mi Avrupa'ya gitmeli?
Milli Takımlardan tanıyorum Ozan'ı. Direkt gidebilir. Yaşı da çok uygun. Türkiye'den ne kadar çabuk gidersen, kendini Avrupa'da o kadar geliştirebilirsin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!