88 bin belgenin yüzde 14’ü Türkiye MYM’den

Güncelleme Tarihi:

88 bin belgenin yüzde 14’ü Türkiye MYM’den
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2018 15:32

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından 2010 yılında kurulan Türkiye Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (TÜRKİYE MYM), inşaat sektöründe en çok talep gören 19 meslek için yeterlilik sınavları yaparak ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ veriyor.

Haberin Devamı

Mesleki Yeterlilik Kurumu’yla (MYK) yaptıkları çalışmalar sonucunda 45 ulusal meslek standardını ve 26 ulusal yeterliliği yürürlüğe koyarak çalışma hayatına kazandırdıklarını belirten İNTES Başkanı Celal Koloğlu, “MYK tarafından yetkilendirilen uluslararası akredite TÜRKİYE MYM aracılığıyla yapmış olduğumuz sınavlar sonucunda 19 meslekte yaklaşık 12 bin kişiye yeterlilik belgesi verdik. Çalışma hayatına nitelikli ve belgeli işgücü kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. İnşaat sektöründe verilen 88 bin belgenin yüzde 14’ünü TÜRKİYE MYM olarak biz sağladık” dedi. Türkiye MYM Yönetim Kurulu Başkanı Gürhan Özdemir ise “Mesleki yeterlilik belgeli işçi, kayıtlı, nitelikli, kendine güvenli işçi demektir. Hedefimiz mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçi kalmaması olmalı” dedi.

Haberin Devamı

SINAVLAR SİNCAN’DAKİ MERKEZDE YAPILIYOR

Türkiye MYM’nin Ankara’daki sınavları, Sincan’daki Türkiye Eğitim Şantiyesi’nde gerçekleştiriliyor. İNTES ve Türkiye Yol-İş Sendikası tarafından Sincan Birinci Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu eğitim şantiyesinde her yıl binlerce işçi gerçek bir şantiye alanının tüm imkânlarına sahip atölyelerde inşaat sektörünün alt kollarında eğitim alma imkânı buluyor.

BAKMADAN GEÇME!