83 yaşındaki Polyana tek başına savaşıyor

Güncelleme Tarihi:

83 yaşındaki Polyana tek başına savaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2010 00:00

Hamamönü’nde harabe halindeki gecekonduda tek başına yaşam mücadelesi veren 83 yaşındaki Nükhet Güler, minik seyyar tezgahından elde ettiği gelirle ayakta durmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Altındağ’da eski Ulucanlar Cezaevi karşısındaki bir parkın önünde kağıt mendil, çorap, çakmak, kalem türü şeyler satan Nükhet Güler, çevrede ‘Polyana’ lakabı ile tanınıyor. Güler’e semt esnafı, Ulucanlar ve Göz Hastahanesi çalışanları destek olmaya çalışıyor. Kimseden karşılıksız yardım beklemediğini belirten Nükhet Güler, şöyle dedi: “Bugüne kadar yaşadıklarım ibret dolu roman olur. Bir zamanlar İstanbul Tahtakale Mercan yokuşundaki işyerimde yanımda 22 kişi çalışıyordu. Dolandırıldım, hayatım karardı ve varlığım bir anda sıfırlandı. Sonra Ankara’ya geldim, bir gazinonun girişindeki vestiyerinde yıllarca çalıştım. Beş yıl önce gazino kapandı. Karnımı doyurmak ve namusumla yaşayabilmek için hayat mücadelesi veriyorum.”
Ev sahibi kira almıyor
Yaşamı boyunca aksiliklerin peşini bırakmadığını anlatan Nükhet Güler, birkaç ay önce de oturduğu gecekondunun kısmen yandığını söyledi. Yaşam mücadelesinde kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdürmek için ilerleyen yaşına rağmen küçük seyyar tezgahı ile hayatını kazanmaya çalışan Güler, yangından sonra kendisinden kira almayan ev sahibine de duacı olduğunu belirtti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!