8 okul Beyaz bayrak, 11 okul beslenme dostu verildi

Güncelleme Tarihi:

8 okul Beyaz bayrak, 11 okul beslenme dostu verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 15:42

8 okul Beyaz bayrak, 11 okul beslenme dostu verildi

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/MERZİFON,(Amasya),(DHA)- AMASYA’nın Merzifon İlçesi’nde, Merzifon, Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde toplam 8 okula Beyaz Bayrak, 11 okula Beslenme Dostu Okul Sertifikası verildi.

Amasya’nın Merzifon İlçesi Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen törenle Merzifon, Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde toplam 8 okula Beyaz Bayrak, 11 okula Beslenme Dostu Okul Sertifikası verildi. Merzifon Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen törene, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Merzifon Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Selma Kaynak, sağlık çalışanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” ve Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi amacıyla, Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beslenme Dostu Okullar Programı İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Bu programlarla öğrencilerimizi, sağlıklı beslenme ve yaşam konusunda bilinçlendirme ve temizlik konusunda teşvik etme amaçlanmıştır. Bu tür uygulamaların tüm okullarımızda yaygınlaşmasını temenni ediyorum” dedi.

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak okul sağlığı kapsamında, Bağışıklama hizmetleri, bulaşıcı hastalıklardan korunma, ağız diş sağlığı taramaları, tütün ve bağımlılık yapıcı maddelerden korunma, kişisel temizlik, kazalardan korunma ve ilk yardım, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam, kronik hastalıklar, çevre temizliği ve korunması gibi konularda yaptığımız çalışmalarla, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların sağlıklı bir çevrede gelişimini amaçlıyoruz. “Beslenme Dostu Okullar Programı” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, “Beyaz Bayrak Programı” ile de okullarımızın temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması hedeflenmektedir” diye konuştu.

Tören, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan okullara sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!