8 Mart’ta İlk Kez Sinema Gördüler

Güncelleme Tarihi:

8 Mart’ta İlk Kez Sinema Gördüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 17:44

AİLE VE SOSYAL İLİŞKİLER FEDERASYONU DİYARBAKIR ŞUBESİ TARAFINDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİK İLE SİNEMAYA GİTME İMKANI BULAMAYAN KADINLAR SİNEMA GÖRDÜ.

Aile ve Sosyal İlişkiler Federasyonu (ASİF) Diyarbakır Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik ile sinemaya gitme imkanı bulamayan kadınlar sinemaya götürüldü.
ASİF Diyarbakır Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile sinema görmeyen kadınları bir araya topladı. Yenişehir ilçesinde bulunan şehir sinemasında bir araya gelen kadınlar, yönetmen ve senaristi Mahsun Kırmızıgül’ün dördüncü uzun metrajlı filmi olan dram komedi türündeki "Mucize" filmini izleme imkanı buldu.
ASİF üyesi Gonca İnci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden dolayı bugüne özel bir etkinlik yaptıklarını söyledi. İnci, “Hayatımızda yaşanan sıkıntılardan dolayı mağdur olmuş kadınlarımızı bir araya getirdik. Kadınlara güzel bir gün geçirmek istedik. Öncelikle kadınlar günlerini kutluyorum. Özgür bir şekilde yaşamalarını istiyoruz. Kendi haklarını korumaları ve savunmaları için bugünü onlara ayırdık” dedi.
Sinemaya ilk defa gelme fırsatı bulan Hanım Akan ise, ilk defa sinemaya geldiğini ve mutlu olduğunu söyledi. Akan, “Kızlar beni getirdi. Hoşuma gitti. Eski zaman bir filmdi. Dünya kadınlar günü olduğu için bugün özel bir gündür” diye konuştu.
ASİF Diyarbakır Şubesi Basın Yayın Sorumlusu Nevziye Türkyılmaz, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla daha önce sineme izleme imkanı bulamayan kadınlara jest yapmak istedik. Bu kapsamda daha önce hiç sinemaya gitme imkanı bulamayan kadınlara yönelik böyle bir etkinlik yapmak istedik. Bu vesile ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.
ASİF Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Koyun ise kadınlara yönelik bu tür etkinlikleri zaman zaman yapacaklarını belirterek, farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!