8 ilçeye doğalgaz müjdesi

Güncelleme Tarihi:

8 ilçeye doğalgaz müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 02:00

Ankara’da doğalgaz altyapısı bulunmayan 8 ilçe, Bakanlar Kurulu kararıyla doğalgaza kavuşacak. Yatırım, EPDK’nın belirleyeceği usul ve esaslar doğrultusunda BOTAŞ ve Başkentgaz ortaklığında yapılacak.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu, doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda yapılacak yatırımlara ilişkin yeni usul ve esaslar belirledi. 22 Ekim 2016 tarih ve 29865 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), mevcut ‘doğalgaz bölgeleri lisans’ kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 20 bin ve üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılması için gerekli yatırımları yapmakla görevlendirildi. BOTAŞ bu yatırımları kendiliğinden veya doğalgaz dağıtım şirketleriyle ortaklaşa gerçekleştirecek. Bu kapsamda Ankara’da doğalgaz altyapısı bulunmayan 8 ilçeye de, BOTAŞ ve Başkentgaz ortaklığında yatırım yapılacak. Doğalgaza kavuşacak 8 ilçe arasında nüfusu 20 binin üzerinde olan Bala, Haymana ve Nallıhan ile nüfusu 20 binden az olan Ayaş, Çamlıdere, Evren, Güdül ve Kalecik yer alıyor. Başkentgaz’ın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

ŞEREFLİKOÇHİSAR 2017’DE

“Şirketimizin sahip olduğu doğalgaz dağıtım lisansı Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını kapsamaktadır. Önceki yıllarda Polatlı, Kızılcahamam ve Beypazarı farklı dağıtım şirketlerine ihale edilmiş olup, Ankara’nın bu ilçeler dışında kalan 22 ilçesinden 13’üne şirketimizce hizmet verilmektedir. Şereflikoçhisar ilçesine hizmet sunulması için gerekli doğalgaz yatırımına 2017 yılında başlanması planlanmaktadır.

USUL VE ESASLARI EPDK BELİRLEYECEK

Şirketimiz sorumluluk alanında kalan diğer 8 ilçe (Ayaş, Bala, Kalecik, Çamlıdere, Nallıhan, Haymana, Güdül ve Evren) ile ilgili yatırım planlaması yapılmış olup, 17.10.2016 tarih ve 2016/9382 sayılı Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenecek usul ve esaslar doğrultusunda BOTAŞ ile müştereken gerekli işlemlerin yapılması hedeflenmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!