795 kadına 1 milyon 740 bin lira mikrokredi

Güncelleme Tarihi:

795 kadına 1 milyon 740 bin lira mikrokredi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 15:55

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'yla birlikte ortaklık yaptığı Mikrokredi projesinde, geçen yıl 795 kadına 1 milyon 740 bin lira kredi desteği sağladı.

Haberin Devamı

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın hayata geçirdiği Mikrokredi uygulamasında proje ortağı olan ve bünyesinde 2009'da Mikrokredi Ofisi oluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 795 kadına kendi işlerini kurmaları ve aile bütçesine katkı sağlamaları için 1 milyon 740 bin lira kredi verdi. Kadınların ticaret hayatında daha fazla etkin olabilmesi hedefini güden Mikrokredi Ofisi gıda, tekstil, kuaför, kozmetik, market, tarım, el işi gibi birçok alanda faaliyet gösteren girişimci kadınları küçük miktardaki kredilerle destekledi. Kredi verilen 795 kadının tamamı işlerini genişletti. Verilen krediyle işyeri açtı, çalışan istihdam etmeye başladı.


Denizli Büyükşehir Belediyle Başkanı AK Partili Osman Zolan, kadınlara her alanda destek olan projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Denizli, çalışan veya kendi işinin sahibi olan kadın oranına baktığımızda, Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Biz özellikle kendi işini kurmak isteyen kadınların önünün açılmasını önemsiyoruz. Bu kapsamda faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi ile hem girişimci kadın sayısını artırmaya hem de var olan girişimci kadınlarımıza destek olmaya devam ediyor" dedi.



BAKMADAN GEÇME!