75. yaşa çifte kutlama

Kemal Gülman, 75. doğum gününü iki akşam üst üste düzenlenen partilerle kutladı.

Haberin Devamı

İş dünyasının ünlü isimlerinden Kemal Gülman, yeni yaşını eşi Feryal Gülman, oğulları Lemi, Polat, Aslan Kemal ve kızı Şeyla Niyego’yla birlikte kutladı. Kutlamaların ilki, Asmalımescit’teki İtalyan restoranı Rigatoni’de yapıldı. İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini ile eşi Elena Alberini’nin ev sahipliği yaptığı davette dostlarıyla bir araya gelen Kemal Gülman, pastasının mumlarını Bellini ve İtalyan şarapları eşliğinde üfledi.

İkinci kutlama ise Suadi-ye’deki Madame Margot’daydı. Eşinin hazırlattığı, içinden dolarlar fışkıran iş çantası şeklindeki pastayı kesen ünlü işadamı, sabaha kadar süren eğlencede ailesiyle bir arada olmanın keyfini çıkardı.

Sadettin Phelps

Türkiye Yüzme Milli Takımı’nın eski kaptanı Sadettin Saran, Atatürk anısına Ankara’da düzenlenen Geleneksel 6. Master Cumhuriyet Şampiyonası’na katıldı. Saran, 24 yıl sonra yeniden başladığı yüzmede çifte rekor kırdı. İşadamı, 50 metre serbest stilde 25.91, 50 metre kelebek stilde de 28.78’lik derece ile yeni Türkiye master rekorlarının sahibi oldu.

Haberin Devamı

Maraton koştu

Bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu, 100 bini aşkın İstanbulluyu Boğaziçi Köprüsü’nde buluşturdu. Maratona katılanlar arasında Eda Taşpınar da vardı. 15 kilometrelik koşuyu 1 saat 21 dakikada tamamlayan Taşpınar, 1500 kadın atlet arasında 116’ncı oldu. Taşpınar, bu başarısını Twitter’daki takipçileriyle de paylaştı.

Maratonun halk yürüyüşüne katılanlar arasında Beşiktaş’ın efsane oyuncusu Pascal Nouma ve BKM Mutfak oyuncuları da vardı.

20. yıl eğlencesi

Akaryakıt firması Opet, 20’nci kuruluş yıldönümünü önceki akşam Çırağan Sarayı’nda kutladı. Firmanın Koç Grubu’yla ortaklığının 10’uncu yılına denk gelen yıldönümü kutlamasına iş ve sanat dünyasından pek çok ünlü isim katıldı. Gecenin ev sahipliğini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Opet Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa V. Koç yaptı. Ajda Pekkan’ın seslendirdiği şarkılarla renklenen gecede bir konuşma yapan Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk de “Türkiye’deki bütün özel şirketler içinde üçüncü, sektörümüzde ise ikinci büyük şirket olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dünya kardeşliği için buluştular

Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı, 18’inci kuruluş yıldönümünü TİM Maslak Show Center’da kutladı. Bülent Çorak ve Ahmet Kurtaran’ın ev sahipliği yaptığı, Amerika, Kore, Rusya, Japonya ve Güney Afrika’dan gelen konuşmacıların yer aldığı gecede ENBE Orkestrası sahneye çıktı. Çorak, orkestranın şefi Behzat Gerçeker’e plaket verdi.

Sıra Dışı Bir Usta

Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi, heykeltıraş Tankut Öktem’in restrospektif sergisi “Sıra Dışı Bir Usta”ya ev sahipliği yapıyor. Oylum Öktem İşözen’in babasının anıtlarını ve yaşamını anlattığı serginin açılışı, geçtiğimiz gün yapıldı. Açılışa iş ve sanat dünyasından birçok ünlü isim katıldı. Sergi, 10 Aralık’a kadar gezilebilecek.

 

Yazarın Tüm Yazıları