700 liralık sermaye ile hayalinin kapısını araladı

Güncelleme Tarihi:

700 liralık sermaye ile hayalinin kapısını araladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 11:36

- Çorum'da mikrokredi uygulaması kapsamında kullandığı 700 liralık krediyle evinde yaptığı hamur işlerini satarak iş hayatına adım atan Derya Taşdemir, sermaye artırımıyla en büyük hayali olan lokantanın kapılarını lezzet tutkunlarına açtı - Taşdemir: "Hayalim için çıktığım bu yolda hiçbir zaman korkmadım, çünkü azmettikten sonra gerçekten isteyerek yapılan her işin sonunda hedefe ulaşılabiliyor. Ben de 700 lira kredi kullanarak başladığım bu yolculukta emin adımlarla ilerliyorum"

Haberin Devamı

ÇORUM (AA) - KEMAL KARADAĞ - Çorum'da mikrokredi uygulaması kapsamında kullandığı 700 liralık kredi ile evinde yaptığı hamur işlerini satarak iş hayatına adım atan Derya Taşdemir (34), sermaye artırımıyla en büyük hayali olan lokantanın kapılarını lezzet tutkunlarına açtı.

Taşdemir, hayaline giden yoldaki iki yıllık serüvenini AA muhabirine değerlendirerek, "Türkiye Grameen Micro Finans Programı"na yaptığı müracaat sonrasında aldığı 700 lira kredi ile kendi işinin patronu olma yolunda ilk adımı attığını söyledi.

Kullandığı kredinin haricinde başka hiçbir sermayesi ya da geliri olmadığının altını çizen Taşdemir, "Bu krediyle yapmayı planladığım hamur işi ürünleri için gerekli yağ, un gibi temel malzemeleri aldım, en çok sevdiğim hamur işlerini yapmaya başladım. Ürettiğim lezzetleri de kent merkezindeki hamur işi satışı yapan mağazalar aracılığıyla vatandaşların beğenisine sundum. Beğenilen ürünler geleceğe dönük güzel günler adına beni biraz daha umutlandırdı" dedi.

Haberin Devamı

- "Hayallerimi süsleyen iş yerinin kapılarını araladım"

Satışına başladığı hamur işi ürünlerinin gördüğü ilginin iş yükünü biraz daha artırdığını vurgulayan Taşdemir, şunları kaydetti:

"Yaptığım mantı, erişte ve börek gibi ürünlerin beğenilmesi, aldığım siparişlerin her geçen gün artması beni bu işe daha da bağladı. Hayatımda en büyük hayalim kendime ait bir işletmemin olmasıydı. Attığım küçük adımlar beni hayallerime biraz daha yaklaştırmıştı. Artan siparişler ve aynı oranda ilerleyen ürün satışı beni daha da güçlendirdi. Daha sonra bin 500 lira işletme kredisi kullanmaya karar verdim ve hayallerimi süsleyen iş yerimin kapılarını araladım."

Yaklaşık bir hafta önce kendisine ait "Bizim Ev Yemekleri" ismini verdiği lokantanın açılışını yaptığını belirten Taşdemir, "Bu süreçte herkes bana destek oldu. Çocuklarım, ailem, herkes bana 'sen bu işi başarırsın' diyerek güç verdi. Hayalim için çıktığım bu yolda hiçbir zaman korkmadım, çünkü azmettikten sonra gerçekten isteyerek yapılan her işin sonunda hedefe ulaşılabiliyor. Ben de 700 lira kredi kullanarak başladığım bu yolculukta emin adımlarla ilerliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Taşdemir, açtığı ev yemekleri lokantasında lezzetli yemekleri sevgisini katarak müşterilerine sunduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!