7 Murray'ye çok uğurlu geldi

Güncelleme Tarihi:

7 Murrayye çok uğurlu geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2013 01:37

Tenis takviminin tek çim Grand Slam’inde yaşadığı şampiyonluk sonrası İskoç raket “Finale nasıl geldiğime inanamıyorum. Wimbledon’da Britanyalı bir şampiyonun istendiğini biliyordum. Umarım herkes bundan memnundur” dedi.

Haberin Devamı

ANDY Murray, Artık bu isim Britanyalılar için çok özel bir yerde duracak. İskoç raket, dünya 1 numarası Novak Djokovic’i yenerek Britanya’ya, Wimbledon’da 77 yıl sonra ilk tek erkekler şampiyonluğunu getiren tenisçi oldu. Murray, böylece üzerinde büyük bir baskı olan ‘1936 yılında Fred Perry’nin elde ettiği şampiyonluğa ulaşabilecek misiniz’ sorusunda da kurtulmuş oldu. Herkes 77 yıl sonra gelen bu unutulmaz şampiyonluğu konuşurken, ilginç bir istatistik de ortaya çıktı. Wimbledon’ı 7 Temmuz yani yılın 7. ayında kazanan Murray, 77 yıllık zaferi bu çarpıcı rastlantıyla taçlandırdı.

FERGİE’DEN ALTIN TAVSİYELER

KARŞILAŞMANIN ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Murray, “Finale nasıl geldiğime hala inanamıyorum. Wimbledon’da Britanyalı bir şampiyonun istendiğini biliyordum. Umarım herkes şampiyonluktan memnundur” dedi.
Öte yandan Manchester United’ın efsane menajeri Sir Alex Ferguson, vatandaşı Murray için verdiği nasihatlerle bir kez daha gündeme geldi. Başarılı tenisçi, “Ferguson baskı ile nasıl baş edebileceğime yönelik tavsiyelerde bulundu ve kazanmaya dair sırlarını açıkladı. Bu tavsiyelerin benim için altın niteliğinde” diye konuştu.

Haberin Devamı

MERKEZ KORTTA ÜNLÜLER GEÇİDİ

BU ARADA Londra’da oynanan Wimbledon finali adeta ünlüler geçidine sahne oldu. Bu büyük finali İngiltere başbakanı David Cameron başta olmak üzere birçok ünlü isim izledi. İskoçya Başbakanı Alex Salmond, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı (IOC) Jacques Rogge, Wayne Rooney, Victoria Beckham, Gerard Butler ve Bradley Cooper gibi önemli yıldızlar da merkez korttaki yerini aldı.

Evinde de büyük coşku vardı

ŞAMPİYONLUK sonrası Andy Murray’in doğduğu yer olan Dunblane, karnaval alanına döndü. Merkezde toplanan kalabalık, büyük kutlamalar yaptı. Marketler, kasaplar ve kuaförler bile Murray isimli özel ürünler satmaya başladı.

1.6 MİLYON POUND’U BAĞIŞLAYACAK MI?

Murray’nin Wimbledon şampiyonluk ödülünü kanserle savaşa yardım için kullanabileceği konuşuluyor.

WIMBLEDON Tenis Turnu-vası’nda Britanya’nın 77 yıllık özlemini dindiren İskoç raket Andy Murray’nin, bu turnuvada kazandığı şampiyonluk ödülü olan 1.6 milyon Pound’u bir kanser vakfına bağışlayıp bağışlamayacağı gündemi meşgul ediyor.
Bu sorunun sorulmasının sebebi ise Britanyalı tenisçinin Wimbledon öncesinde kazandığı AEGON Turnuvası’nın 73 bin Pound’luk ödülü kanserli hastalarla ilgilenen Royal Marsden Hastanesi’ne bağışlamasıydı. Murray, lenf kanserine yakalanan yakın arkadaşı Ross Hutchins’in de tedavi gördüğü hastaneye böyle bir yardımda bulunmuştu. Hutchins, “Andy, rahatsızlığımı öğrendikten sonra bana büyük destek verdi. O, kanser üzerine araştırmalar yapmaya başladı ve kanseri yenmem için en büyük destekçim oldu” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!