7 kiralık oyunculu Kayserispor mucizeyi gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

7 kiralık oyunculu Kayserispor mucizeyi gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 11:41

7 kiralık oyunculu Kayserispor mucizeyi gerçekleştirdi

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ / KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİSPOR, Süper ligde kalmanın sevincini yaşarken, Medicana Sivasspor beraberliğine başkan Recep Mamur, 1 milyon 500 bin prim verdi. Galatasaray ile Perşembe günü ligde son maçını oynayacak sarı kırmızılı takım, kadrosunda geçen yıldan kalma 6 oyuncusuna karşın, oldukça ekonomik transferlerle yapıp, 7 kiralık oyuncuyla adeta bir mucizeyi gerçekleştirdi.
6 ayda üç yönetimin görev bıraktığı, oyuncularının dağıldığı, 2015-2016 sezonuna Süper ligdeki diğer takımlardan 3 hafta sonra 8 oyuncuyla, yurt dışında kampa gitmeden tamamlayan, Bobo, Nobre, Hakan Arıkan gibi yıldızlarını kaybeden, İbrahim Dağaşan, Turgut Doğan Şahin, Anıl'la yollarını ayıran Galatasaray'lı Furkan Özçal , Trabzonspor'dan Zeki Yavru ve Mustafa Akbaş, Kayseri Erciyesspor'dan Oğulcan, Porto'dan Vanderley ve Lopes ile Faslı Adnane gibi kiralık oyuncuları lig devam ederken ''Göç yolda dizilir'' örneği bir araya getirdi.
Kayserispor Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Ahmet Yıldız, ''Nereden Nereye'' diye başladığı bu sezonun öyküsünü Doğan Haber Ajansı (DHA)'ya anlattı.
7 KİRALIK OYUNCUYLA LİGDE KALDIK
"4 Temmuz 2015'te Kayserispor’un Genel Kurulu’nu yaptık ve yeni bir yönetim oluştu. Bu genel kurulun hemen ardından tesislerde yönetim kurulu toplantısı yapıldığında, başkanımız Recep Mamur, teknik direktör olarak Tolunay Kafkas’ı önerdi. Yönetim kurulu da onayladı ve ilk önce teknik direktör işini çözdük. Bütün takımlar, sezonu açmıştı çoğu takım kamptaydı hatta bazı takımlar, kamplarını tamamlamıştı. Daha sonra 7-8 futbolcuyla, tesislerimizde idmanlar başladı. Altyapıdan takviyelerle beraber, çok sıkıntılı başladık. Diğer takımlar sezon açarken biz daha yavaş yavaş transfe yaparak, takımı oluşturduk. Gol sıkıntısı çektiğimiz için bir çok maçımız berabere bitti. Santrafor olarak aldığımız Vanderley sakatlandı. Yakubu isteneni veremedi. Devre arasında kiralık olarak aldığımız Williams Olivera’da tek gol bile atmadan sakatlanıp, sezonu kapattı. Hakem hataları, sakatlıklar yakamızı bırakmadı. Başkanımız Recep Mamur, gerçekten çok büyük fedakarlıklar yaptı. Bu şehrin başkanımıza teşekkür etmesi gerekiyor. Dışarıdan hiçbir maddi destek gelmedi. Ligin en genç takımını sahaya sürdük. Teknik direktör değişikliğiyle Tolunay Kafkas’ın yerine gelen Hakan Kutlu, oyuncularla iyi bir iletişim kurdu. Onları motive etti. Kayserispor’da şu an tam bir aile havası var. Sonuçta bu şehrin takımı Kayserispor. Herkesin sahip çıkması gerekir. Basın, taraftar, sivil toplum kuruluşları, sanayicilerimiz herkes sahip çıktığı zaman inşallah çok daha güzel şeyler olacaktır. Kayserispor, şehirle bütünleşmeye başlad Bu Kayserispor, bu şehrin takımı ama, ligde kaldıysak bunda en büyük pay hiç şüphesiz başkanımız Recep Mamur'undur"
GALATASARAY MAÇI ÖNCESİ 1.5 MİLYON TL PRİM
Sarı kırmızılı kulüp başkanı Recep Mamur, Medicana Sivasspor maçı sonrası soyunma odasında, futbolculara prim olarak 1.5 milyon TL açıkladı. Kayserisporlu futbolcular bunun üzerine başkan Mamur’u omuzlara alıp, suyla ıslattı. Desteksiz ligde kaldıklarını söyleyen başkan Recep Mamur" Yeni sezonda daha güçlü bir kadro için şehrin maddi desteği şart" diye konuştu
ÖMER BAYRAM KADRO DIŞI
Kayserispor'un Akhisar Belediyespor'la deplasmanda oynadığı ve 1-1 berabare kaldığı karşılaşmanın 80'inci dakikasında, teknik direktör Hakan Kutlu’nun oyuna sokmak istediği Ömer Bayram’ın "Bu saatten sonra oyuna girmem" şeklindeki sözleri üzerine Medicana Sivasspor ve Galatasaray maçı kadrosuna alınmadığı ve yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakıldığı ortaya çıktı. Basın sözcüsü Yıldız, "Ömer Bayram konusundaki kararı kamuoyuna duyurmak istemedik. Ancak, kendisi teknik kadroya karşı yaptığı bu tutum nedeniyle Medicana Sivasspor ve Galatasaray maçlarında kadroda olmayacak" dedi. Yıldız,bu arada TRT’deki Stadyum programında sarı kırmızılı takımın 6 hafta önce ligden düşeceğini söyleyen yorumcuları Hakan Ünsal, Oğuz Çetin ve Ersin Düzen’e sitemini de dile getirdi.

FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!