650 Yıllık Yayla Karaçulha’da Arazi Kavgası

Güncelleme Tarihi:

650 Yıllık Yayla Karaçulha’da Arazi Kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 11:19

KÖYLÜLERLE ARAZİYİ SAHİPLENEN KİŞİLER ARASINDA TARTILMA YAŞANDI

Fethiye’nin en eski yerleşim yeri olan ve 2014 yılında Seydikemer ilçe sınırlarına dahil edilen 650 yıllık geçmişe sahip olan Yayla Karaçulha’da arazi kavgası çıktı.
Yayla Karaçulha Mahallesi sakinleri, yıllardır ekip biçtikleri ata toprağımız diye sahiplendikleri ve Osmanlı tapusuna dahi sahip oldukları bin dönümden fazla olan arazilerinin, hiç tanımadıkları ve kendilerini tehdit ettiklerini iddia ettikleri kişiler tarafından ellerinden alınmak istendiğini dile getirerek Seydikemer Kaymakamlığı’na müracaat etti. 10 gün önce mahallelerine hiç tanımadıklarını insanların gelerek “Bu topraklar bizim” diyerek arazilerine sahip çıktıklarını ve ellerinde silahlar ile mahalle halkını araziye yaklaştırmadıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerden bu sorunu bir an önce çözmelerini, aksi takdirde olayların daha da büyüyeceğini ifade ettiler.
Arazi sorununu yerinde görüp şahitlerin de dinlenmesini sağlamak amacıyla Seydikemer Kaymakamlığı’ndan görevlendirilen memur, arazinin sahibi olduğunu iddia eden kişilerle birlikte arazide inceleme yaptı. Şahit olduğu bildirilen 90 yaşındaki M.A’nın olay yerine gelen oğlu, babasının araç içerisinde olduğunu görünce yetkililere tepki gösterdi. Babasının 90 yaşında olduğunu ve sağlık durumunun iyi olmadığı halde neden saatlerce sıcak altında kapalı bir araç içerisinde bekletilmesine tepki gösteren oğul, babasının yaşı itibarı ile böyle muamele görmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
KÖYLÜLER HAREKETLENİNCE ASKER SİLAHINI ATEŞLEDİ
Yaşlı şahidin yerinden ayrılmasından sonra köylüler, arazi sahibi olduğunu iddia eden kişilerinde arazilerinden gitmesini isteyince arbede yaşandı. Mahalle halkından bazı bayanların, araçlarda bulunan kişilerin kendilerine hakaret edildiğini söylemeleri üzerine mahalle halkı araçlardaki kişilerle tartışma yaşarken olayın büyümesi üzerine jandarma komutanı silahını çekip havaya doğru bir el ateş etti. Vatandaşlar yaşanan olaya isyan ederken araçlarda bulunan kişilerin arazilerinden derhal gitmelerini istediler. Arazi sahibi olduklarını iddia eden kişilerin Jandarma kontrolünde olay yerinden ayrılmasından sonra mahalle halkı da evlerine dağıldılar.
Muhtar Mustafa Gizli, yaptığı açıklamada; “Buradaki ailelerin Osmanlı dönemine dayanan tapuları var. Azizoğlu ailesi yanlarında mafya benzeri adamlar getirerek arazilerimizi kullanmak amacı ile sürerek gasp etmek istemektedirler. Tehditler savurarak köylülerimizi korkutmak istemektedirler. Beni muhtarlıktan edeceklerini ifade edenlere şunu diyeyim ki beni halk seçti halk gönderir. Biz gerek kaymakamlık gerekse Cumhuriyet Savcılığı olsun yasal tüm girişimlerimizi yaptık. Kimse malını sahipsiz bırakacak değildir” dedi.
Mahalle sakinleri ise yaptıkları açıklamada; “Mafya kılıklı bu adamlar ellerinde silahlarla mahallemizde dolaşarak bizlere gözdağı vermeye çalışıyorlar. Çocuklarımızı tehdit ediyorlar. Arazilerimize bizleri yaklaştırmayıp kendileri kullanmaya çalışıyorlar. Bu yerler bizlere atalarımızdan kaldı. Yerlerimizi kimseye vermeye niyetimiz yok” dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!