60'ların retro saçları geliyor

2009-2010 kış sezonunda, moda ve makyajın yanı sıra saç trendlerinde de önemli yenilikler var.

Haberin Devamı

Soğuk mevsimde kadınlar, sıcak sarı tonlarında, Bob tarzı kesilmiş saçlarıyla seksi karakterlere bürünecek.

Hepimiz değişimden hoşlanıyoruz. Özellikle de bu değişim saçlarımızla ilgiliyse... Tabii her radikal değişim öncesinde mutlaka görüşlerine başvurduğumuz saç tasarımcılarının fikirleri bizim için büyük önem taşıyor.
Biz de yeni sezona dair ilk ipuçlarını şenol Zeytinoğlu’ndan aldık...
RENKLER: 2010 kışının en hit tonları olan sıcak çikolata, çikolata karamel, altın karamel ve bakır karamelin üzerine farklı stillerde renk oynamaları uygulanıyor. Cilde ışıltı veren gölgeler, seyrek ve natürel olarak yapılan baleyajlar, bu tonları daha da öne çıkarıyor. Sarı tonlarında ise sıcak sarılar, sedef ve bal sarıları ile platin tonları çok popüler...
KESıMLER: Kısa saçlardaki bol katlar ve keskin kâküller, saçın daha kadınsı ve hoş görünmesini sağlıyor. Bu tarz kesimlere şekil vermek de çok kolay. Bu modelde saçlar ya öne ve bir yana doğru taranıyor ya da köpük, sprey ve fön yardımıyla arkaya doğru yüksek şekilde taranarak retro görünüm sağlanıyor.
Uzun saçlarda ise bozuk dalgalar, belirgin dalgalar ve yapılı ama düzensiz görünümler öne çıkıyor. Ancak düz ve fönlü saçlar her zaman olduğu gibi yerini koruyor. Bu sezon ayrıca burgu dalgalar yumuşayıp gevşek ve natürel dalgalara dönüşüyor.
TOPUZ MODELLERı: Bob topuz diye adlandırılan ve uzun saçın içe kıvrılmasıyla elde edilen 1960’ların favori topuz modeli, bu sezonun olmazsa olmazlarından... Ayrıca ensede, süngerli avangard, süngersiz spor abiye ve dağınık spor topuzlar da sıkça uygulanıyor. Ensede net, volümlü, düz hatlı, geniş topuzlar; içten destekli, volümlü atkuyrukları; dalgalı, natürel, romantik yandan toplamalar da vazgeçilmezler arasında.
AKSESUVARLAR: Taşlı tel tokalar, plastik tokalar, siyah ile beyaz tonlardaki kemik ve deri bant tokaların yanı sıra altın görünümlü aksesuvarlara ve hippi bantlara da çok rastlanacak. Ayrıca Agatha’nın kemik, klipsli modelleri ve bantları her sezon olduğu gibi yine çok popüler.

MODERN BOB KESıMLER REVAÇTA

Haberin Devamı

Çene hizasında olan, bob veya daire kesim yapılmış saçlar, dümdüz ya da dalgalı olarak kullanılabiliyor. Bu kesim hemen her saç tipine uygulanabilse de saça hacim kattığından özellikle ince telli ve düz saçlar için ideal...
Bob modelin daha kısaltılmış hali olan “kulak hizasında daire kesim”e gelince... Bu modelde renklendirme çok önemli olduğundan, mutlaka kesime uygun renkler tercih edilmeli.
Bob modelin uzamış hali olan “omuzdaki saç kesimi” de bu sezonun popüler modellerinden... Bu model düz, dalgalı, vigolu ya da küçük atkuyruklu olarak kullanılabiliyor. Düz, dalgalı her saç tipine uygun olan orta boy katlı kesimde, yüzü çevreleyen katlar uygulanıyor. Saç ne kadar ince telli ise o kadar katlı kesiliyor ve volüm köpükleri kullanılıyor. Kalın telli saçlarda ise saçı ağırlaştıran wax türü ürünler kullanılarak daha az kabaran modeller yaratılıyor.

 Cilt bakımında yeni bir keşif

Haberin Devamı

Uzakdoğu’nun hayatımıza soktuğu Shiseido markası, yaşlanma konusunda ezber bozmaya hazırlanıyor. Marka, cilt kalitesinde temelden iyileşme sağlayan ve yaşlanmaya karşı direnci artıran ürünleriyle dikkat çekiyor. Bu içerikler arasında yeşil çay, maya özü ve hyalüronik asit öne çıkıyor.

Chanel’le yeşilleniyoruz

ıster doğaya dönüş trendi olarak yorumlayın, ister sıra dışı ve dikkat çekici olarak düşünün: Chanel’in 2009-2010 sonbahar-kış makyaj paletinde öne çıkardığı yeşil ojeler (Jade 407) daha şimdiden büyük ilgi görmeye başladı. Yeşil oje sevdalısı Hollywood yıldızlarından biri de Drew Barrymore... Gerçi bu “yeşim” tonu, tırnaklarda bana fazla cesur geldi. Ben yine klasik kırmızı, bordo ve buz beyazı arasında gider gelirim. Ama hayatında değişiklik arayanlara ‘Chanel Jade 407’yi de şiddetle tavsiye ederim!

Hint kınası çoktandır ‘out’

Haberin Devamı

Hülya Avşar’ı geçen gün televizyonda izlerken gözüm, bacaklarındaki kına dövmelerine takıldı. Önce tam olarak algılayamadım gördüklerimi.Tek bacağında dizlerinden ayağına kadar uzanan geçici dövmelerini ‘bacağına sıçramış çamur’ gibi gördü gözlerim önce. Aslında Avşar’ın uzun zamandır bacaklarındaki bu desenlerle yaşadığını biliyorum. Neredeyse 10 yıl önce Madonna’nın ellerine yaptırarak meşhur ettiği ve zaman içinde çıkan Hint kınası çoktandır demode. Şimdilerde gerçek dövme modası dünyada olduğu kadar ülkemizde de ilgi görüyor. Naçizane önerim, Hülya Avşar’ın kullandığı deseni en kısa zamanda değiştirmesi.

Soruyu cevaplayın ürünü kazanın

‘Estée Lauder Advanced Night Repair’in içindeki hangi teknoloji, cilt onarımını baştan yaratmıştır?’ Doğru cevabı adınız ve soyadınızla birlikte www.tekinacar.com.tr adresine gönderin. Cuma günü ilk 20 ve cumartesi günü ilk 20 kişiye orijinal boy ‘Estée Lauder Advanced Night Repair’ ürününü kazanın.

Haberin Devamı

Sigarayı hemen bırakmanız için 6 neden

Sigara, dünyadaki en önemli sağlık sorunu kabul ediliyor. Tiryakilerin yüzde 25-30’u erken ölüyor. Ülkemizde her yıl yaklaşık 100 bin kişi sigaraya bağlı olarak yaşamını yitiriyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Altuğ Kolsuk, ülkemizde sigaranın bu denli yoğun kullanımında, insanların sosyal, psikolojik, farmakolojik ve genetik yatkınlıklarının büyük rol oynadığını belirtti:
“Sosyal ve ailesel faktörler sigaraya başlanmasında önemli rol oynuyor. Özellikle ergenlik döneminde, sigaranın reklamlarla da özendirilmesi, gençlerin sigara kullanımında çok etkili oluyor. Sigara içiminin sürdürülmesi ise nikotinin farmakolojik etkileri ve psikososyal faktörlerle ilişkili...”
ıKTıDARSIZLIğA SEBEP OLUYOR
Erkeklerde tüm kanser türlerine bağlı ölümlerin yüzde 35, kadınlarda ise yüzde 15’inin nedeni sigara... Sigara içenlerde akciğer kanseri riski içmeyenlere göre 20 kat fazla... Dahası sigara dumanına maruz kalan pasif içicilerde de kanser gelişim riski 3 kat artıyor.
ışte sigaranın en yaygın zararlarından 6’sı:
1- Sigara içenlerde akciğer dışında ağız, dil, dudak, gırtlak, yemek borusu, pankreas, böbrek, mesane, prostat, rahim ağzı kanseri riski de artıyor.
2- Sigara içenlerde kalp krizi geçirme riski 3 kat fazla.
3- Sigara, kronik bronşit ve amfizem gibi nefes darlığı ile seyreden, yaşam kalitesini belirgin düzeyde azaltan hastalıkların da temel nedeni.
4- Kadınlarda düşük yapma, erken doğum ya da düşük kilolu bebek doğumuna neden oluyor. Sigara içilen evlerde büyüyen çocuklarda solunum yolu hastalıkları riski artıyor.
5- Erkeklerde görülen iktidarsızlık nedenlerinden biri de sigara kullanımı...
6- Ülser gelişim riskini artırdığı gibi iyileşme sürecini de geciktiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları