600 metrede kapışacaklar

Güncelleme Tarihi:

600 metrede kapışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2013 00:32

Dünyanın en önemli iki atletizm yıldızı 600 metrede kozlarını paylaşacaklar. 1500 ve 3000 metre uzmanı Britanyalı, dünyanın en hızlı adamını yarışmaya şu sözlerle davet etti: “Buna hazır mısın Bolt?”

Haberin Devamı

DÜNYANIN en önemli sprinteri ile orta mesafe koşucusu aynı pistte birbirlerini geçebilmek için mücadele edecekler. 100 metreyi 9.58’de geçerek kırılması zor bir rekora imza atan Jamaikalı Usain Bolt ile 5 bin ve 10 bin metrenin yıldızı Britanyalı Mo Farah, hayır için birbirlerini geçmeye çalışacaklar. Yakın dost olan iki yaşayan efsane, 600 metrede kozlarını paylaşacaklar.
Farah, “Atletizmseverler ikimiz için hangi mesafenin en uygun olduğunu oylama yaparak belirleyebilir” dedi ve ekledi: “Buna hazır mısın Bolt? Hadi, buna yapmak zorundasın.”

1500 OLMAZ 600 KABUL

BU DÜELLO çağrısına kayıtsız kalmayan dünyanın en hızlı adamı, bu yarışta yer alacağını söyledi. Bu isteğin kulağa çok hoş geldiğini belirten Bolt “Kuşkusuz bu çok zor olacak. Ama sonuçta bu bir hayır işi. Dolayısıyla da yarışın bolca eğlenceyi de içinde barındıracağını şimdiden söylemem gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Her türlü mesafeye açık olduğunun altını çizen Jamaikalı “Ama mümkün olan her türlü mesafeye” demeyi de ihmal etmedi. “1500 metre çok uzun” diyen 26 yaşındaki atlet “600 metre olur. Zaten antrenmanlarda da onu koşuyorum ama 1500 metre asla” diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞAKALAR şimdiden başladı

Sporseverler şimdiden Bolt ile Farah’ın mücadelesini iple çekmeye başladı.

BU düello atletizmseverleri şimdiden heyecanlandırırken espriler de yapılmaya başlandı. Usain Bolt’un uzun mesafede sıkıntı yaşayacağı iddia edilirken, ilk 500 metrede her iki atlet de yavaş koşarsa son 100 metrede Jamaikalı yıldızın farkını ortaya koyacağı iddia edildi.

SEMENYA SALİSELERE YENiLDi

SAKATLIĞI nedeniyle uzun süre pistlerden uzak kalan Caster Semenya, Dünya Şampiyonası’nda da yer alamayacak. Eski 800 m. şampiyonu, Belçika’da 2.01.86 koşarak, B barajının 0.36 saniye gerisinde kaldığı için Moskova’ya gidemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!