50 bin aileye halk indirimi

Güncelleme Tarihi:

50 bin aileye halk indirimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 01:00

Yenimahalle Belediyesi, ihtiyaç sahibi 3 binin üzerinde aileye maddi destek sağlayan Yeni Kart’ın ardından, şimdi de Halk Kart uygulamasını başlattı. Toplam 50 bin aileye verilecek Halk Kart, ilk etapta anlaşılan 25 işletmede yüzde 30’a varan indirim imkanı sağlıyor.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, ‘Halk Kart’ projesiyle tüm Yenimahalle sakinlerinin ilçedeki farklı hizmet kolundaki işyerlerinden indirimli alışveriş yapmalarını sağlayan bir çalışma başlattı. Halk Kart’la Yenimahalle’ye özgü bir hemşehri kimliği de oluşacağını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ilk aşamada 20 bin aileye, toplamda ise 50 bin aileye Halk Kart vereceklerini söyledi. “Yenimahalle esnafıyla Yenimahalle halkını buluşturacağız” diyen Başkan Yaşar şöyle konuştu:

HER AİLEYE 1 KART

“Yenimahalle Belediyesi olarak göreve geldiğimizde Yeni Kart’ı çıkarttık. Yeni Kart, yardımın bizim geleneklerimize ve inancımıza uygun şekilde dağıtılmasını kimseyi rencide etmemeyi sağlıyor. Ailenin kadınına verilen bu kart ile 3 bin 400 aile ihtiyaçlarını alıyor. Şimdi de tüm Yenimahalle’deki ailelere sağlık, eğitim, gıda ve birçok değişik sektörde avantaj sağlayacak Halk Kart’ı başlatıyoruz. Yenimahalle halkı Yenimahalle’den alışveriş yaptığında özel müesseselerden indirim alacak. Bu karttan 50 bin tane dağıtmayı planlıyoruz. İlk etapta 20 bin aileye dağıtacağız. Her ailede bir kişiye vereceğiz.

Haberin Devamı

ESNAFA DA DESTEK OLACAK

Vatandaş gittiğinde verdiğimiz listede yer alan ‘Bu işyerinde Yenimahalle Halk Kart indiriminden faydalanabilirsiniz’ yazısının bulunduğu yerlerde kartı gösterdiğinde belli bir indirim alacak. Halk Kart ile Yenimahalle hemşericiliğini, Yenimahalle bilincini oluşturmayı, Yenimahalle’deki ekonominin Yenimahalle’de kalmasını amaçlıyoruz. Hem vatandaşımıza yardımcı olacak hem de Yenimahalle’de esnafın ekonomik gücüne katkı yapacak. Yenimahalle esnafıyla Yenimahalle halkını buluşturacağız. Proje halkımızın da biraz daha ekonomik ve hesaplı hizmet almasını sağlıyor. Kart tamamen ücretsiz. Belli standartlarda her isteyen esnafımız yararlanabilecek. Halk Kart, indirim yaparak esnafımızla halkımızı buluşturma kartı.

KAPI KAPI DAĞITACAKLAR

10 Ekim Pazartesi gününden itibaren dağıtmaya başladık. Bu ay biliyorsunuz emlak vergisi ayı. Belediyemize ödeme yapmaya gelen her aileye birer Halk Kart vereceğiz. Ayrıca bizim hizmetlerimizi anlatan hem de şikâyetleri alan bir ekibimiz var, onlar da kapı kapı gezerek dağıtmaya başladı. Bununla ilgili hemşerilerimize bir de mektup kaleme aldım. Mektubu, 10 yılda yaptığımız hizmetleri anlatan kitapçığımızı, Türk kahvesini ve kartı bu ekibimiz vatandaşlarımıza dağıtacak. Proje içerisinde ilçemizde bulunan büyük market gruplarının çoğuyla anlaştık. Esnaf da çok memnun oldu. İndirim oranlarını kendileri belirliyorlar, biz belirlemiyoruz. Benzin istasyonları da giriyor yarın kuagförler gibi birçok farklı sektör de girecek. Hizmet alanı genişliyor. Bu kartı büyüteceğiz. Halk Kart’ı alan her hemşerimiz aynı zamanda Yenimahalleli onurunu taşımış olacak.”

Haberin Devamı

50 bin aileye halk indirimi

HALK KART PROJESİ NASIL İŞLEYECEK

Manyetik ve temasız olarak okunabilen Halk Kart’a Yenimahalle de ikamet eden herkes ücretsiz sahip olabilecek. Yenimahalle’de işyeri olan tüm esnaflar ücretsiz olarak projeye katılabilecek. Halk Kart sahipleri, belediye ile indirim anlaşması imzalayan Yenimahalle’deki zincir marketler, özel hastaneler, özel okullar ve akaryakıt istasyonları gibi birçok alanda indirimli alışveriş ve hizmet alabilecek. Anlaşma yapılan işyerleri, indirim oranları ve adresleri sürekli olarak http://yenimahallehalkkart.yenimahalle.bel.tr web sitesi üzerinden güncellenerek duyurulacak.

Haberin Devamı

NERELERDE GEÇERLİ

Halk Kart indirimi bazı firmaların Türkiye’deki tüm şubelerinde geçerli olacak. Özel şartlar hariç Halk Kart uygulamasının geçerli olacağı işletmeler ve indirim oranları şöyle:
Bilgi Hastanesi: %10-%30
Batı İşitme Cihazları: %20
Demet İşitme Cihazları: %20
Acar Eğitim Kurumları: %20
Aktif Koleji: %15
Medical Park: %15
Meltem Ayhan Okulları: %15
Kudret Hastanesi: %10
Kudret Göz Hastanesi: %10
Ortadoğu Hastanesi: %10
Liva Pastanesi: %10
Eminoğulları Kebap: %10
Yenimahalle Belediyesi Havuzları: %10
Vardalı Pastanesi: %10
Active English: %5
Aden Garden: %5
Ahm-et(Eski Kasap Ahmet): %5
Go-İpra Enerji: %5
Yunus Marketler: %3
City Gross: %2
Gimat Gross: %2
Akyurt Süpermarket: %2
Makro Market: %1.5
Rize Gross: %1
Astim İnşaat: %1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!