5.etab Rabottini'nin

Güncelleme Tarihi:

5.etab Rabottininin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2011 16:28

47.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 218 kilometrelik Denizli-Fethiye etabını Farnese Vını takımından Matteo Rabottini 5 saat 51 dakika 25 saniye ile birinci geldi.

Haberin Devamı

İkinciliği tekerlek farkıyla Team TYpe 1 Sanofi Aventis takımından Alexander Efimkin elde ederken, Lampre takımından Enrico Magazzını üçüncü oldu.

VALİNİN RESEPSİYONU

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, starttan önceki gün verdiği resepsiyonda bir kez daha konukseverliğini ortaya koydu. Geçen yılda finişe gelinceye kadar Denizli il sınırları içerisinde her türlü onarımı yaptıran ve desteği sağlayan Erkmen, medya mensuplarıyla tek tek ilgilendi ve bir sorunlarının olup olmadığını sordu. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da Vali Yavuz Erkmen'e yapmış olduğu katkılardan ötürü bir şilt hediye etti.

START, BELEDİYE BAŞKANI ZOLAN'DAN

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'nın verdiği startla başlayan sekiz etap içindeki ikinci zorlu etap artık yarış sonunda kimin ne yapacağını açıkça gösterecekti. 151 bisikletçi startla birlikte toplu halde pedal basmaya başladılar.

Haberin Devamı

YARIŞIN CEREYANI

Sabahın erken saatlerinde uyanıp son hazırlıklarını Pamukkale'de tamamlamaya çalışan bisikletçiler iyi bir haberle güne başlamadı. Herkes birbirine "Yine yağmur mu?" diyerek zorlu parkura bir de tabiat şartlarının eklenmesini hiç hoş karşılamadı. Zira, hem tırmanış, hem iniş, hem rüzgar, hem de yağmur sporcuları epey yoracaktı.

TIRMANIŞ PRİMİ

30. kilometre geçilirken Tırmanış primini de kazanan bisikletçiler belli oldu. Type 1-Sanofi Aventis takımından Aleksandr Efemkin, Garmin Cervelo takımından Thomas Peterson, FDJ TakımındanThibaut Pınot, Farnesi Vini takımından Matteo Rapottini ve Astana'dan Andrey Zeıts ödül almayı başardılar.

151'DEN İKİ KİŞİ DAHA DÜŞTÜ

Denizli-Fethiye etabının başlarında iki kişi daha yarışa veda etmek zorunda kaldı. Saxo Bank Sungard ekibinden Laurent Didier ile Omega Pharma Lotto takımından Vicente Reynes yarışı terk etti.

İLK CİDDİ KOPMALAR BAŞLIYOR

56. kilometre geçilirken başlarda gözüken yağmur ve rüzgar yerini güneşli ve rüzgarsız bir havaya bıraktı. Ve bu arada ilk ciddi ataklarda peşi sıra görüldü. Spidertech takımından Lucas Fuser, Type 1 Sanofi takımından Efemkin, Lampre Takımından Magazzini, Liqugias'tan Wurf, Astan'dan Zeıts, FDJ takımından Pınot, Vini'den Rabottini, Skil Shimano'dan Van Zandbek, ve Andalucia'dan Ruiz Pinto birlikte basmaya başladı. Fark kısa süre sonra büyüdü ve ana grupla ara 8 dakikanın üstünde bir süreyle açıldı.

Haberin Devamı

RIFAT ÇALIŞKAN'IN ANISINA

Type 1 Sanofi Aventis takımından başarılı bir yarış çıkartan Type 1 Sanofi Aventis takımından Alexsandr Efımkin Merhum Rıfat Çalışkan'ın adı verilen tırmanma ödülünün de sahibi oldu. Böylece Efemkin diğer ödülü de aldığı için bu etapta ortaya konan iki ödülünde sahibi oldu. İkinciliği, FDJ'ten Pinot, 3.lüğü Liqugias'tan Wurf, 4'üncülügü Astana'dan Zeıts, beşinciliği Garmin Cervelo takımından Peterson elde etti.

ARKA GRUP TEMPO ARTTIRIYOR

İlk grupla, arkadaki ana grubun arasında tempo bağlantısını ise Caja Rual ile Androni Giocattoli takımlarının belirlediği görüldü. Fark ise 7 ile 8 dakika arasında inip çıktı. Bu arada hemen söyleyelim tüm bunlar olurken ilk grupta finişe 52 kilometre kadar yaklaşmıştı. Tempo gayet iyi, güneş harika ve bu ortama uyan harika bir yarış izlemekteydik. Finişe 49 kilometre kala öndeki onlu grup ile arkadaki grubun arasındaki süre 7 dakika 40 saniyeye indi. Bu sürenin kısalması ana grubun iyice tempo arttırması olarak yorumlanabilir.

FARK AZALIYOR

Haberin Devamı

Finişe 30 kilometre kala süre 7 dakikadan da aşağı inmeye başladı. Önde giden onlu grup içinde Genel Ferdi Klasmanda en iyi durumda bulunan iki bisikletçi vardı ve bunlar Garmin Cervelo takımından Thomas Peterson ile Liquigas takımından Cameron Wurf idi. Finişe 23 kilometre kaldığı anda ana grupta sprintler görüldü. Kaçmaya çalışanlara imkan verilmedi ve öndeki grubun bundan istifade arayı yeniden 7 dakikanın üstüne çıkardığı görüldü. Finişe 18 kilometre kala farkın yeniden 8 dakika sınırına kadar çıkması sanki bu kez aranın kapanmayacağı bu ön grubun bir finiş yapacağı mesajını veriyordu. Meraklı bekleyiş işte bu kilometreden sonra başladı. Ön grupta bulunan ve Genel Ferdi klasmanda iyi bir yer bulan Garmin Cervelo'nun bisikletçisi Thomas Peterson birinci ya da diğer dereceleri alması kendisinin Turkuaz mayo'nun sahibi olabilme şansını bulacaktı.

Haberin Devamı

FARK 10 DAKİKAYA ÇIKTI

Finişe 10 kilometre kala fark daha da açıldı. Ana grubun artık finişe bisikletçi sokma şansı hemen hemen yok gibiydi. Öndeki grubun artan temposu ise çok kararlı sprinterlerin bu grubun içinde olduğunu gösteriyordu. Bu arada fark da arka grupla 9 dakika 49 saniyeye kadar yükseldi. Ve sonrada 10 dakikaya çıktı.. Artık gözler ön grupta Marmaris-Fethiye etabını kimin alacağını arıyordu. Dördüncü etaba kadar toplu finişlere alışık olduğumuz turda ilk kez olarak azınlık bir grubun finişine tanık olacaktık. Elbette bununda keyfi başka olacaktı. 2-3 bisikletçi ile 8-10 bisikletçinin yapacağı finişin mükemmelliği izleyicilere ayrı bir keyif yaşatacaktı. 7 kilometre kala fark 11 dakikanın üstüne çıktı. Beşinci etaba gelinceye kadar ilk kez böyle bir fark oluşuyordu. Arka grup sanki güneş ve doğanın güzelliğine yenilmişti. Ve bu grup Fethiye'yi doya doya izleyip finişe gelmeye karar vermişlerdi.!

ŞAHANE FİNİŞ

Haberin Devamı

Ön gruba dönersek finişe iyice yaklaştıkça kontrol artıyor, kaçana fırsat verilmeyen bir tedirginlik yaşanıyordu. 5 kilometre kala ilk atak Efemkin'den geldi. Ancak fazla kaçamadı..Sonra Zeıts denedi, yine bırakmadılar. 2 kilometre kala ataklar yine peşi sıra geldi ama kimse kaçamadı..Ancak son 50 metrede müthiş bir finişe tanık olduk Farnese Vini takımından Matteo Rabottini 5 saat 51 dakika 25 saniye ile Denizli - Fethiye etabını kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!