5 bin yıllık Çin masajı

Güncelleme Tarihi:

5 bin yıllık Çin masajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 14:27

Son dönemde sağlık merkezlerinde Uzak Doğu kültürüne ait binlerce yıllık geleneksel terapi ve masajlar uygulanmaya başlandı. 

Haberin Devamı

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan Kazaklar’dan Sağlıklı Yaşam Danışmanı Prof. Dr. Yerlan Mamytkhanuly de, bu terapi ve masaj uygulamalarını, 1.5 yıl önce Ankara’da açtığı ŞİFAGER Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne taşıdı. Biyoenerji, ayak ve vücut masajları, kızılötesi yatak ve bakım uygulamalarının da yapıldığı merkez, Çin Meridyen Masajı ile dikkat çekiyor. Geleneksel Çin terapilerinde 5 bin yıldır uygulanan masaj ile ilgili bilgi veren Mamytkhanuly, şunları söyledi:

AVRUPA’DAN GELENLER VAR

“İnsan vücudunda, can ve enerji kanalı olarak bilinen 14 tane meridyen vardır. Bunlardaki dengesizliklerle kireçlenme, bel fıtığı, iç organlardaki sorunlar, kas erimesi, MS hastalığı ortaya çıkar. Bu meridyenlerdeki 365 noktayı canlandırmadığımızda organizmada hasarlar meydana geliyor. Amacımız bu noktaları dokunarak, harekete geçirmek; kasları güçlendirmek ve enerjiyi dengelemek. Bizde ilaç ya da antibiyotik yok. Türkiye dışında Avrupa’dan gelenler de oluyor. Tekerlekli sandalyeyle gelip, koşarak giden insanlar oldu.” Sedat CENİKLİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!