4'üncü Uluslararası Boğaziçi Film Festivali ödül töreni yapıldı

Güncelleme Tarihi:

4üncü Uluslararası Boğaziçi Film Festivali ödül töreni yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 02:23

4'üncü Uluslararası Boğaziçi Film Festivali ödül töreni yapıldı

Haberin Devamı

Murat DELİKLİTAŞ -Ali Kerem BENGİ/İSTANBUL, (DHA) - 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü "It's Not The Time Of My Life" filmine, Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü "Albüm"e, En İyi Senaryo Ödülü ise "Koca Dünya" filmiyle Reha Erdem'e verildi.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen, "4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, festivale katkıda bulunanlara teşekkür ederek, "Sanatçılarımız ülkemizin sorunlarına seyirci kalmayacaktır. Kamuoyu önünde sorunları tartışacak, biz de bu yönlendirme ve tavsiyelerden derslerimizi çıkaracağız. Emeklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu festivalin ülkemizi temsil eden bir marka haline gelmesini temenni ediyorum" dedi.

ÖDÜL SAHİPLERİ

Festivalin Uluslararası Ulusal Uzun Metraj Film Ödülüne layık görülen "Albüm" filminin ödülü, jüri üyesi George Ovashvili tarafından yönetmen Mehmet Can Mertoğlu'na verildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "7 Santimetre" filmiyle Kısa Film İzleyici Ödülü'nü kazanan Metehan Şereflioğlu'na ödülünü sunarken, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren de Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü'nü "It's Not The Time Of My Life" filminin ekibine takdim etti.

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'nü "Siyah Karga" filmiyle kazanan Emre Konuk'a ödülü, AA Genel Müdürü Şenol Kazancı tarafından verildi.

En İyi Senaryo Ödülü'nü "Koca Dünya" filmiyle Reha Erdem, En İyi Kurgu Ödülü'nü "It's Not The Time Of My Life" filmiyle Szilvia Papp, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü "Koca Dünya" filmindeki rolüyle Ecem Uzun, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü "The Black Pin" filmiyle Nicola Ristanovski, En İyi Yönetmen Ödülü'nü ise, "Bodkin Ras" filmiyle Kaweh Modiri kazandı.

İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü "Kefaret" filminin yönetmeni Ali Kışlar'ın olurken, Ulusal Kısa Belgesel Film Kategorisinde "Süheyla" ile Gökhan Öcal, Uluslararası Kısa Belgesel Film Kategorisinde "Şucaiyye" ile Mohammed Almughanni, Ulusal Kısa Kurmaca Film Kategorisinde "İki Parça" filmiyle Murat Uğurlu, Uluslararası Kısa Kurmaca Film Kategorisinde "Love" filmiyle Reka Bucsi ödüle layık görüldü.

Ahmet Uluçay Kısa Film Özel Ödülü ise "Şucaiyye" filminin oldu.

Yapım Destek Platformu Postprodüksiyon Ödülü'ne "Kovan" filmini Eylem Kaftan, Yapım Destek Platformu TRT Ortak Yapım Ödülü'ne de "Dilsiz" filmiyle Murat Pay layık görüldü.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!