44 yıl sonra gelen süper zafer

Güncelleme Tarihi:

44 yıl sonra gelen süper zafer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2012 19:07

İngiltere Premier Lig'in son haftasında sahasında Queens Park Rangers'ı 90+2. dakikada Sergio Aguero'nun attığı golle 3-2 yenen Manchester City, 2011-2012 sezonu şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Manchester City ve Manchester United şampiyonluk için yarışında son haftaya aynı puanda girdiler.

 

City, QPR ile, Manchester Unitd da Sunderland ile karşılaştı.

 

Kırmızı Şeytanlar, Sunderland'i Wayne Rooney'in 20. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti.

 

Bu maç bitti ancak 6 dakika uzayan City - QPR maçı devam etti. O sırada skor 2-1 QPR lehineydi.

 

Karşılaşmanın 90. dakikasında Edin Dzeko sahneye çıktı ve skoru 2-2'e getirdi. Bu gol sonrasında daha da hırslanan Manchester City'li futbolcular şampiyonluk golü için yüklendi ve 90+2. dakikada sahneye çıkan Sergio Aguero skoru 3-2 yaptı ve takımına şampiyonluğu getirdi.

 

Haberin Devamı

Karşılaşmalar sonrasında Manchester City ve Manchester United puanlarını 89’a yükseltti. Averajı ManU’ya göre daha iyi olan City, 44 yıl sonra şampiyon oldu. City’nin son şampiyonluğu 1968 yılındaydı.

 

Sahaya girdiler

 

Karşılaşma sonrasında hem Manchester City hem de QPR taraftarları sahaya girdi. Ev sahibi takım taraftarları şampiyonluğu kutlarken QPR cephesi de kümede kalmanın sevincini yaşadı.

 

Kartlar ve goller

 

Karşılaşmada şampiyon City'nin gollerini Zabaleta(Dk 39), Edin Dzeko (Dk 90) ve Aguero (90+2) kaydetti. QPR'ın golleri ise Cisse (Dk 48) ve Mackie'den (Dk 66) geldi. Konuk takımın yıldız oyuncusu Joey Barton 55. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

 

Tuncay yine küme düştü

 

İngiltere Premier Lig'de temsilcimiz Tuncay Şanlı'nın formasını giydiği Bolton son hafta maçında Stoke City ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı ve küme düştü.

Haberin Devamı

İngiltere Premier Lig'de son hafta maçında iddiası kalmayan Stoke City ile kümede kalma mücadelesi veren, temsilcimiz Tuncay Şanlı'nın takımı Bolton karşı karşıya geldi.

Britannia Stadı'nda oynanan zorlu karşılaşma 2-2'lik skorla sona erdi ve Bolton, Wolverhampton ve Blackburn Rovers'ın ardından Premir Lig'e veda eden üçüncü takım oldu.

Stoke City'nin gollerini 13 ve 77 (penaltı) dakikada Jonathan Walters kaydetti. Bolton'ın golleri ise 39. dakikada Mark Davies ve 45. dakikada Kevin Davies'den geldi.

Temsilcimi Tuncay Şanlı, İngiltere Premier Lig'de daha önce forma giydiği Middslebrough'nun ardından Bolton'la da küme düşerek büyük bir şanssızlık yaşadı. Öte yandan Tuncay bu maçta kadroya alınmadı.

Haberin Devamı

Sezonun son haftasındaki bu beraberliğin ardından Bolton 36 puanla lige veda ederken; Stoke City, 45 puanla sezonu tamamladı.

 

PREMIER LİG'DE TÜM SONUÇLAR

Chelsea 2-1 Blackburn Rovers
Everton 3-1 Newcastle United
Noowich 2-0 Aston Villa
Stoke City 2-2 Bolton
Sunderland 0-1 Manchester United
Swensea City 1-0 Liverpool
Tottenham 2-0 Fulham
West Bromwich 2-3 Arsenal
Wigan 3-2 Wolves

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!