40'lıklara taş çıkartır

Güncelleme Tarihi:

40lıklara taş çıkartır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 00:00

Galatasaraylı yönetici, "Adam antrenmanda futbolcularla şınav çekiyor. Ona yaşlı diyenler biraz da aynaya kendilerine baksın" dedi.

GALATASARAY Futbol Şube Sorumlusu Tunca Hazinedaroğlu, Karl Heinz Feldkamp’ı yaşlı olduğu için eleştirenlere şu sözlerle yanıt verdi; "Kalli, 40’lıklara bile taş çıkartır"

Son 1.5 yılda futbol şubesinden, alt yapıya ve finansal konularda başrolde yer alan genç idareci sarı kırmızılıların yurt dışı kampına giderken sorularımızı yanıtladı.

- Yakın arkadaşınız olan Gerets’in gidişi doğru muydu?

Bakın, ben Erik Gerets’i insan olarak çok severdim. Başarısızlığın nedeni Gerets değildi. Gerets’in miadı dolmuştu. Galatasaray’a yeni bir kan lazımdı. Gidişi hem Gerets hem de G.Saray için iyi oldu.

Herkes işine baksın

- Kalli’nin gelişinden haberi olmayan idarecilerin isyanı oldu?


G.Saray İcra Kurulu’nda en az ayda 1000 tane karar alınıyor. Bunu her yöneticinin bilmesi imkansız. Başkan Özhan Canaydın ve Adnan Polat’ın bilmesi bence yeterli. Herkes kendi görevine bakmalı.

- Feldkamp için yaşlı eleştirileri oldu, görüşünüz?

En güzel cevabı Kalli kendisi verdi. Bize de düşüncelerini anlattı. Biz, o beynindekileri ortaya koyacak, tribünde oturup işini yapacak zannettik. Ama adam İsviçre’de futbolcularla şınav çekiyor. Ona yaşlı diyenler biraz da aynaya kendilerine baksın. Kalli, 40 yaşındakilere bile taş çıkartıyor.

- Başarılı olacak mı peki sizce?

Bir kere Feldkamp, dünyada şu anda G.Saray’ı ayağa kaldıracak 1-2 isimden biriydi. Takım içinde uyum sağlanırsa G.Saray, bırakın Türkiye şampiyonluğunu Avrupa’da yine o fırtınaları estirir. UEFA Kupası’nı alacak güce sahibiz.

Fenerliler haklı!

Mahmut Uslu’nun Adnan Polat’a olan suçlamaları hakkındaki görüşünüz nedir?

Mahmut Uslu’
ya cevabı Adnan Polat verdi. Ama açık konuşayım Fenerliler haklı. Çünkü kıskanılacak bir stada sahip olacağız. Burada haksız rekabet yok.

Lincoln-Carlos karşılaştırılmasına ne diyorsunuz?

Roberto Carlos ile Lincoln’ü karşılaştırmak yanlış. Bir kere oynadıkları mevkinin dışında yaşları da farklı. Carlos 34, Lincoln ise 28 yaşında. Nasıl ikisini bir tutarız. Herkes bunu sahada görecek. G.Saray transferi 1 kişi üzerine kurmadı. Lincoln kadar değerli isimleri de kadrosuna kattı. G.Saray’da inanın Lincoln’ün bile yeri garanti değil. O bile yedek kalabilir

- Hagi’nin yerini tutabilir mi Lincoln?

Hagi
gerçekten çok değişik bir futbolcu idi. Hala ben oğluma Hagi’yi izlettiriyorum. Hagi, futbolun içinden geçmiş, ender isimlerden biridir.

Ben liseli değilim

- Peki alt yapıda yeni yıldızlar yetişiyor mu?

Florya’da adeta bir futbol ordusu var. Ali Yavaş ve İbralı ile Türkiye’nin en başarılı alt yapısı olduğumuz bir gerçek. Bu yıl A takıma 3 oyuncu verdik.

- Kalamış’ta da büyük bir etkiniz oldu?

Kalamış’ı UPS şirketi, Haluk Ündeğer, mimarımız Berna Bora ve yönetimdeki abimiz Celal Gürcan sayesinde tamamladık. Hepsine çok teşekkür ederim.

- Peki liseli-alaylı tartışması için görüşünüz?

Ben liseli değilim. Ancak şu bir gerçek; Galatasaray’ı, Galatasaray yapan ve diğer kulüplerden farklı kılan Galatasaray Lisesi’dir. Ancak liseli-alaylı tartışmasını kabullenemem. Kabul etmiyorum da.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!