4 yıl yanan ateş

Güncelleme Tarihi:

4 yıl yanan ateş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

MUZZY: Bu sevda 96 yılında başladı

Ay yıldızlı formayı giydi Milli Takımúa davet edilen Mustafa İzzet, ayyıldızlı formayı ilk kez 4 yıl önce Hürriyet’in Londra bürosunda giymişti. Milli Takımlar Koordinatörü Nejat Gürpınar ile antrenör Ümit Turmuş, yıldız futbolcu ile birlikte objektiflere poz verdiler. Leicester Teknik Direktörü Martin O'Neil de milli forma giyen futbolcusunu kutladı.

İngiltere Premier Ligi'nde mücadele eden Leicester City'nin yıldız oyuncusu, Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin ay yıldızlı ekibe davet ettiği Mustafa, ilk defa Hürriyet'te giydiği milli forma hayallerinin gerçekleşmesinin mutluluğu içinde.

Tribünde izledi Yıl 1996... Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine katılıyor. Ve İngiltere Premier Ligi'nde adından övgüyle söz ettiren Kıbrıslı bir Türk genci, tribünde, ay yıldızlı formayı giyememenin burukluğuyla ay yıldızlı ekibin maçlarını izliyordu...

Yıldızı parladı Türk Milli Takımı'nın İngiltere'de oynanan Avrupa Şampiyonası'na katılmasından bir iki ay öncesi. Chelsea genç takımından üç aylık sözleşme karşılığı 60 bin sterline Leicester City'e transfer olan 21 yaşındaki Mustafa İzzet, Premier Lig'de harikalar yaratıyor...

Gürpınar keşfetti O zaman Milli Takımın İngiltere'de koordinatörlüğünü yapan Türk antrenör Nejat Gürpınar'ın bu yıldızın parlamasında büyük rolü var. İngiltere'de 15 yıllık profesyonel futbol kariyeri olan Nejat Gürpınar, 1991-92'de Terry Venables, Gary Lineker, Paul Gascoigne zamanında Tottenham kulübünde antrenörlük yapan isim.

96'da çağrıldı 1993-94 sezonunda Aston Villa'da Ron Atkinson'a yardımcılık yapan 2. ligde Sincanspor'un eski teknik direktörü Gürpınar, 1996 Şubat'ında Chelsea'de Mustafa İzzet'i keşfettiğini anlatırken şunları söyledi: ‘‘O zaman Milli Takım'da koordinatör olarak çalışıyordum. Kıbrıslı Türk futbolcunun oyununu izleyince onu Milli Takım'a tavsiye ettim.

Kimse ilgilenmedi Muzzy ünlü olmadığı için kimse pek ilgilenmedi. Ben de Leicester City Teknik Direktörü Martin O'Neill'e tavsiye ettim. Martin, 3 kez izledikten sonra 60 bin sterline Chelsea'den kiraladı. Leicister City'de harikalar yaratınca onu Beşiktaş'a tavsiye ettim. 60 bin sterline Beşiktaş'a gelmeye razıydı. Kimse ilgilenmeyince Leicester'da kaldı.

Şimdi paylaşılamıyor Şu anda bonservis ücreti olarak Liverpool'un 7 milyon sterlin önerdiği Leicester City bu yüksek rakama bile Muzzy'yi satmaya yanaşmıyor. Mustafa İzzet, İngiltere'de Roy Keane'den sonra en iyi orta saha oyuncusudur.’’ Nejat Gürpınar, 25 yaşındaki paylaşılamayan futbolcunun 4 yıllık milli takım macerasını yansıtırken, sözlerine şunları ekledi:

Vatandaşlığa geçti ‘‘Türkiye'de oynamak istiyordu. Milli Takım'a alınması için çok yalvardım. O zaman takımın başında Fatih Terim ve Rasim Kara vardı. Mustafa'yı alıp Londra Başkonsolosluğu'na götürdüm. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına müracaat formunu birlikte doldurduk.

Askerlik sorunu Çocuk milli takımda oynamak için can atıyordu. Gelgelelim 15-20 gün sonra beni arayıp, askere çağrıldığını bildirdi. ‘Benim futbol kariyerim var. Milli Takımda seve seve oynarım ama askerlik sorunu beni düşündürüyor. Ne zaman çağırılarsa gelir oynarım' dedi.’’

Formayı denedi Mustafa İzzet, milli takımda oynamayı çok arzuluyordu. 1996 yılı Mayıs ayında beraberinde Nejat Gürpınar ve o zaman İngiltere’de kurs gören Ümit Turmuş ile birlikte Hürriyet Londra Bürosu'na gelerek burada ilk defa milli formayı üzerinde denemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!