4 hastane dolaştırılan kadının ölümünde doktora soruşturma

Güncelleme Tarihi:

4 hastane dolaştırılan kadının ölümünde doktora soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 17:00

4 hastane dolaştırılan kadının ölümünde doktora soruşturma

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da 33 yaşındaki Fatma Kuzu'nun 4 saat içerisinde 4 hastane dolaştırıldıktan sonra ölmesi üzerine ihmal iddiaları üzerine bir doktor hakkında soruşturma açılmasına izin verilirken, iki hemşire için soruşturma izni verilmedi.
Salıpazarı İlçesi’nde geçen 30 temmuz günü evinde fenalaşan evli 2 çocuk annesi Fatma Kuzu'ya eşi 45 yaşındaki Katip Kuzu tarafından özel aracıyla Salıpazarı Devlet Hastanesi’ne götürdü. Fatma Kuzu, burada yapılan ilk müdahale ardından, yine özel araçla Çarşamba Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki rahatsızlığının psikolojik olduğu söylenen Fatma Kuzu, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Ambulansla getirildiği hastanede fenalaşan Fatma Kuzu, sedye ile acil servisten içeri alınarak müdahale edildi. Müdahale ardından Fatma Kuzu, iddiaya göre taburcu edilmek istendi. Katip Kuzu buna karşı çıkarken çıkan tartışmada Fatma Kuzu yeniden bayılınca acil servise alındı ve tedavinin ardından taburcu edildi.
Eşinin durumunun iyi olmadığını gören Katip Kuzu, onu Samsun'daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Panik atak teşhisi konulan Fatma Kuzu acil serviste tedaviye alındı ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Fatma Kuzu'nun 4 saat içinde 4 hastane değiştirdikten sonra yaşamını yitiren Fatma Kuzu'nun yakınları ihmal iddiasıyla şikayetçi oldu.
Samsun Valiliği ihmal iddiaları üzerine inceleme başlattı. İlkadım Kaymakamlığı İlçe Hukuk İşleri Şefliği tarafından Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde görevli 35 yaşındaki Dr. Tuğba Ö. ile hemşireler 35 yaşındaki Şaziye C. ve 42 yaşındaki Fatma K. ile ilgili 'görevi ihmal' iddiasıyla başlatılan inceleme sonuçlandı.
Kaymakamlık, Dr. Tuğba Ö. hakkında soruşturma yapılması için izin verdi. Kusurlu bulunmayan hemşireler Şaziye C. ve Fatma K. hakkında ise soruşturma izni verilmedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!