4. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası başladı

Güncelleme Tarihi:

4. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2007 17:01

FIFA tarafından düzenlenen 4. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası, Japonya'da başladı. 7 takımın katılmasıyla düzenlenen ve 10 gün sürecek olan şampiyonanın ilk maçında İran'ın İsfahan takımı, Yeni Zelanda'nın Waitakere United takımını 3-1 yenerek tur atladı.

Haberin Devamı

Başkent Tokyo'daki Ulusal Stat'ta yapılan maçın 3. ve 4. dakikalarında Emad Mohammed'in golleriyle 2-0 öne geçen İsfahan, 47. dakikada Abdülvahap Ebu El Hail'in golüyle 3 farklı üstünlüğü yakaladı. Yeni Zelenda ekibinin tek golünü ise 74. dakikada İsfahan takımından Hadi Aghily kendi kalesine attı.

Yeni Zelanda temsilcisinin elendiği şampiyonada İsfahan, 2. turda evsahibi Japonya'nın Urawa Red Diamonds takımıyla 10 Aralık Pazartesi günü Tokyo'daki Toyota Stadı'nda yarı finale yükselebilmek için mücadele edecek.

Diğer 2. tur maçında ise 9 Aralık Pazar günü Tokyo Ulusal Stat'ta, Tunus'un Etoile Sportive du Sahel ile Meksika'nın CF Pachuca takımları karşı karşıya gelecek.

Avrupa temsilcisi AC Milan (İtalya) ve Güney Amerika temsilcisi Boca Juniors'ın (Arjantin) doğrudan yarı final oynayacakları şampiyona, 16 Aralık Pazar günü Yokohama kentinde yapılacak final ve üçüncülük maçlarıyla sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!