4 bölgeye tek seansta estetik: Body lifting

İncelmek isteyen ancak dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getiremeyen, spor yapamayan, bu yöntemleri bir dönem uygulasa da sonunda en başa dönen kadınlara özel bir estetik yöntem var: Body lifting...

Haberin Devamı

Üstelik bu operasyonla tek seansta dört bölgeye estetik yapmak da mümkün!

Kadınlar, yaşamları boyunca formlarını korumak adına diyet ve spor yapıyor. Ya da burada sayamayacağımız kadar çok ve çeşitli yöntemlerle kilo mücadelesi veriyor. Ancak hangi yöntem uygulanırsa uygulansın, kişi sporu, düzenli ve dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirmediği, yaşamını bu alışkanlıklara göre yeniden organize etmediği sürece kilo alıp-verme bir kısırdöngü oluyor.

İşte düzenli, dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getiremeyen, düzenli spor yapamayan, bu yöntemleri bir dönem uygulasa da başa dönen bu kadınlara özel bir estetik yöntem var: Body lifting... Bu yöntemde, tüm vücudun kapsamlı olarak inceltilmesini hedefleyen, uygulamada karın, sırt, bacak yanları ve poponun toparlanması prensibine dayalı bir ameliyat uyguluyoruz. Ancak burada hasta seçiminin çok iyi yapılması gerekiyor.

KİMLER YAPTIRMALI

Yıllar boyunca sık sık kilo alıp vermelerle genel olarak vücut şekli bozulmuş, derisi gevşeyen, tek tek ve lokal bölgelere uygulanacak yöntemlerle yarar göremeyecek kadınlar bu ameliyat için idealdir.

Elbette muayene sırasında çok iyi değerlendirmeler yapılmalı, elde edilecek sonuç konusunda hastanın çok yüksek beklentiler içine girmesini önleyecek açıklamalar ayrıntılı bir şekilde yapılmalıdır. Çünkü tek seansta vücudun başlıca dört bölgesinde operasyon yapılacağından, hastaların bu duruma psikolojik olarak da kendilerini hazırlamaları büyük önem taşımaktadır.

Aşırı kilo alıp vermelerin zarar verdiği vücutlar, bir süre sonra bedenin genel olarak doğuştan sahip olduğu ‘kendini toparlama’ gücünü kaybeder. Deri ve deri altındaki dokular, kısa aralıklarla büyük miktarlarda kiloların alınıp verilmesi sonucunda artık kendi kendini toparlayamaz bir hale gelir.

Kişinin derisi, dışarıdan bakıldığından sanki üzerine 3-4 beden büyük elbise giymişçesine aşağı doğru sarkar. Üstelik bu sarkma belli başlı noktalarda
yoğunlaşarak, kişinin kendisini de çok rahatsız eden bir görüntüye yol açar. Karın, sırt, bacak yanları, popo adeta aşağı doğru iner. Torbalanmış bir görüntü hakim olur. Body lifting yöntemi bu hastalar için kurtarıcıdır.

İZLER MAYO İÇİNDE

Bu ameliyatta vücudun başlıca dört bölgesini geren bir ameliyat yaparız. Bu dört bölgedeki germe işlemini tek bir seansta, genel anestezi altında, yaklaşık 5-6 saat süren bir ameliyatta uygularız. Önce sırt ve popo bölgesinden başlarız, sonra karın ve bacak yanlarına geçeriz. Oluşan iz de poponun üstünde kalır.

Vücutta fazlalık oluşturan, sarkma görüntüsüne neden olan bütün dokular çıkarılır. Dokular adeta bir eldiven şeklinde gerilip yukarı monte edilir. Ameliyatın sonunda da germe işleminin yapıldığı bölgeleri kapsayan ve bütün vücudu dolaşan bir iz oluşur. Yani izin bir kısmı bacağın tüm etrafını dolaşır. Poponun yukarı kısmında, bacak içlerinde de izler oluşur, ancak bu izler mayo içinde kalır. Bu nedenle operasyondan önce hastalarla iz kalacağını konuşmak büyük önem taşıyor.

Ameliyattan sonra hastalara hareket etmemesini tavsiye ediyoruz, özellikle operasyondan sonra kişinin 4-5 gün hareketsiz yatmasını istiyoruz. Ameliyat sonrası dönemde oluşabilecek ağrılarla ilgili de, ağrı kesiciler kullanarak önlem alıyoruz.

Bu tür sarkmaları yaşayan hastalara estetik cerrahide başka bir yöntem kullanmak mümkün değildir. Çok sık uyguladığımız bir yöntem değildir, ancak çok nadir bir operasyon olduğunu da söyleyemeyiz. Bu ameliyattan fayda görebilecek kişiler gelip body lifting yaptırmayı istemekte, izler hakkında bilgilendirilmekte, başka bir yöntemle istedikleri görüntüye kavuşamayacaklarını araştırıp öğrendiklerinden iyice düşünerek kararlarını vermektedir.

Haberin Devamı

AMELİYAT SONRASI

Haberin Devamı

Ameliyat özel seçilmiş kişilerde çok ciddi, gözle görülebilir, somut sonuçlar yaratmaktadır. Vücudunda sarkmalar yaşayan, bu nedenle daha da yaşlı bir görüntüye bürünen bu insanlara uzun vadede, beslenmelerine dikkat ettikleri, sık sık kilo alıp vermeyi önleyen ciddi programlar uyguladıkları sürece body lifting yöntemi ciddi toparlanma yaratmaktadır.

Ameliyattan sonra hasta-larımıza 6-8 hafta boyunca sporu yasaklasak da, sonraki dönemlerde hafif hareketlere, sonrasında da normal tempoda spora izin veriyoruz. Aşırı sıcak havalarda dışarı çıkmalarını yasaklıyoruz.

Sigara içmeleri yüzde 100 yasak. Çünkü germe ameliyatlarının en büyük düşmanı sigaradır. Sigaranın içilmeye devam edilmesi yaraların iyileşmesini güçleştirir.
Bu operasyonla hastalar belli oranda kilo verirler, ancak burada asıl amaç şeklin düzeltilmesidir.

Operasyon sırasında sadece 4 bölgeye yönelik germe yaparız, aynı seansta kol, bacak germesi gibi ilave operasyonlar yapmayız.

Yazarın Tüm Yazıları