35 Yaş Üstü Hamileler Bunlara Dikkat Etmeli

Güncelleme Tarihi:

35 Yaş Üstü Hamileler Bunlara Dikkat Etmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 17:16

35 yaş üstü hamileliklerde risk olması aslında gerçeğin tam kendisini oluşturmuyor. Gelişen teknoloji ve sağlık koşullarının iyileşmesi 35 yaş üstü annelerinde sağlıklı bebekler dünyaya getirmesini sağlıyor. Fakat elbette bu yaş grubundaki anne adayları diğer hamile kadınlara göre daha fazla şeye dikkat etmelidir. Peki ileri yaş gebelik testleri nasıl yapılır? İleri yaşta hamilelik belirtileri ve dikkat edilmesi gerekenler nedir? Tüm bu soruların cevabı yazımızda…

Haberin Devamı

Son yıllarda kariyer yapmaya odaklanan, bağımsızlığına düşkün ve hayat şartlarından dolayı çocuk yapmayı erteleyen kadınlar ileri yaşlarda hamileliği tercih ediyorlar. Fakat teknolojinin git gide gelişmesi ve imkanların artması dolayısıyla artık ileri yaştaki annelerde gayet sağlıklı bebeklerini kucaklarına alabiliyorlar. Fakat 40 yaş üstü hamilelik riskleri yapılan araştırmalarda öne çıkıyor. Peki ileri yaşlarda hamile kalan kadınlar nelere dikkat etmelidir?

35 Yaş Üstü Hamileler Bunlara Dikkat Etmeli

İleri Yaşlarda Hamilelik Riski Neden Artar?

Öncelikle ileri yaşlarda bulunan kadınlarda diyabet, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları ve yüksek tansiyon gibi sağlığı çok etkileyen hastalıklar daha sık görülüyor. İleri yaşlardaki kadınlar hamile kalınca yüksek tansiyon, embriyolarda kromozom bozuklukları ve hamilelik diyabeti gibi hastalıkların olma riski artıyor. Bu riskler sebebiyle düşük yapma, ölü bebek, erken doğum, engelli bebekler, down sendromlu bebekler gibi sonuçları da artırıyor.

Haberin Devamı

Down Sendromu Testi Nasıl Yaptırılır?

İlerleyen yaşlarda hamile kalan kadınlar Down Sendromlu bebek dünyaya getirme riskleri de arıyor. 40 yaş ve üzeri kadınlarda kromozom anomalisi ya da kromozom bozukluğu oluşma riski %70 oluyor. Bu sebeple 40 yaş üstü hamile kadınlar 11. ve 14. hafta aralığında Koryon Villüs Örneklemesi testi yaptırmalıdırlar. 15. ve 20. hafta aralığında ise amniyosentez testi yapıldığında sonuç %90 ve üzeri çıkarsa bebeğin sağlıklı olduğu anlaşılır. Yani böylece iç huzuru ile bebeğinizi kucağınıza alabilirsiniz.

Hamilelik Diyabeti Testleri Nasıl Yaptırılır?

35 yaşın üzerindeki kadınlarda hamilelik diyabeti riski iki katına çıkıyor. Hamilelik diyabeti sonucunda normalinden daha iri bir bebek doğurma durumunda da artış gözlemleniyor. Bunun dışında hipoglisemi, solunum düzensizlikleri, yenidoğan sarılığı gibi hastalıklarda da belirgin bir artış oluyor. Hamile diyabeti kontrole alındığı takdirde sağlıklı bir hamilelik süreci geçirebilir ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilirsiniz. Bunun için düzenli sıklıklarda diyabet testleri yaptırmanız gerekir. Ayrıca insülin tedavisi, hamileliğe uygun egzersizler ve düzenli bir beslenme programı ile süreci sağlıklı bir biçimde tamamlayabilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!