32 yıl sonra ilk günde seçemediler

Güncelleme Tarihi:

32 yıl sonra ilk günde seçemediler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2005 01:53

Anayasa Mahkemesi, 32 yıl aradan sonra ilk kez başkanını ilk seçim gününde belirleyemedi. Başkanlık için yarışan 5 aday, dünkü yapılan 10 turda seçilmek için gerekli oya ulaşamadı.

ANAYASA Mahkemesi başkanlığı için yapılan seçimler 32 yıl aradan sonra ilk kez ikinci güne kaldı. Dün yapılan ilk 10 turda, aday olan 5 asıl üyeye de seçilmek için gerekli 6 oy çıkmadı. Mustafa Bumin’in yaş haddinden emekliliği ile boşalan başkanlık için dün saat 10.00’da Anayasa Mahkemesi’nde seçim yapıldı. İlk 10 tur oylamada 5 asıl üyeye oy çıktı. Başkanvekili Haşim Kılıç, asıl üyeler Fulya Kantarcıoğlu, Ahmet Akyalçın, Tülay Tuğcu ve Mehmet Erten’e oy verildi.

AYLAR DEĞİŞMEDİ

Böylece heyete giren ve asıl üye olarak başkan seçilme imkanına sahip 8 asıl üyeden 5’i aday olarak yarıştı. 10’uncu turda Tülay Tuğcu ve Ahmet Akyalçın’a 3’er, Haşim Kılıç ve Mehmet Erten’e 2’şer, Fulya Kantarcıoğlu’na da 1 oy çıktı. Diğer 9 turda da oy dağılımında büyük bir değişiklik olmadı. Hiçbir aday başkan seçilmek için gerekli olan 6 oya ulaşmadı. Sonuçsuz kalan seçime yarın devam edilecek.

KİLİTLENMİŞTİ

Başkanlık için daha önce yapılan seçimlerde, 10 turdan fazla oylama yapılmamıştı. Ancak, 32 yıl önce 1972-73 yıllarında seçimin kilitlendiği, bu dönemde 1.5 yıl süreyle Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na, Lütfi Özerbaş’ın vekalet ettiği belirlendi. Yüksek Mahkeme’nin asıl üyeleri Haşim Kılıç, Sacit Adalı, Fulya Kantarcıoğlu, Tülay Tuğcu, Ahmet Akyalçın, Mehmet Erten, Abdullah Necmi Özler ve Serdar Özgüldür aralarından bir başkan seçmek için için heyete katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!