30 yıldır pazarda bal satarak 4 çocuk büyüttü

Güncelleme Tarihi:

30 yıldır pazarda bal satarak 4 çocuk büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2018 13:14

30 yıldır pazarda bal satarak 4 çocuk büyüttü

Haberin Devamı

Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da 53 yaşındaki 4 çocuk babası Bayram İpek, 30 yıldır kentteki halk pazarlarında tezgah kurarak bal satıyor. 
Samsun’da haftanın 6 günü kent merkezinde farklı bölgelerde kurulan halk pazarlarında tezgah açan Bayram İpek, bal satarak geçimini sağlıyor. Baba mesleğini 30 yıldır sürdürüğünü söyleyen İpek, "Bal, parmağını yalasan bile her derde devadır. Bal aslında bir ilaçtır. Aşağı yukarı 30 senedir bu işi yapıyorum. Baba mesleğim. Kendi arılarım ve komşularımız ve de arkadaşlarımızdan tedarik ettiğimiz çiçek ballarını kurduğum tezgahlarımda satıyorum. 4 çocuğum var, biri bekar. Bu meslekte çalışarak çocuklarımı büyüttüm. Balın yanı sıra pekmez de satıyorum. Kestane ve çam gibi her türlü bal satıyoruz. İşlerim gayet iyi, satışlarımdan gayet memnunum" diye konuştu.
Sahte bal konusunda müşterilerini uyarıdğını da söyleyen İpek, "Vatandaşlara uyarıda bulunmak istiyorum, sahte bala kesinlikle dikkat etsinler. Piyasada sahte bal olabiliyor. Balı almadan önce mutlaka tadına baksınlar. Sahte balın kokusu olmaz. Çiçek kokusu olan balı, hiç korkmadan alabilirler" dedi. 
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Hartford eyaletinde yaşayan 80 yaşındaki İsa Hamam, her yıl tatil için gelidği Samsun'da Bayram İpek'ten bal satın aldığını söyleyerek "Burada akrabalarım var. İlk geldiğim zamanda, bir gün bal yemiştim. Bana enerji verdiğini hissettim. Kendimi çok iyi hissettim. O zamandan buyana Samsun’a her tatile gelmemde, buraya gelerek bal alıyorum. Gayet memnunum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!