3 yıllık birikimiyle 600 öğrenciyi sinemaya götürdü

Güncelleme Tarihi:

3 yıllık birikimiyle 600 öğrenciyi sinemaya götürdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 19:36

- Tatvan ilçesine bağlı Yoncabaşı köyünde sosyal bilgiler öğretmenliği yapan Kulu, yurt dışı gezisi için 3 yıldır biriktirdiği parayla 16 okuldan 600 öğrenciyi hayatlarında ilk kez sinemaya götürdü

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Yoncabaşı köyünde sosyal bilgiler öğretmenliği yapan Mihraç Kulu, yurt dışı gezisi için biriktirdiği parayla 600 öğrenciye ilk kez sinemada film izleme keyfi yaşattı.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı başında Yoncabaşı köyüne atanan Kulu, öğrencilerinin durumundan etkilenerek sosyal etkinlik yapabilecekleri bir proje hazırladı.

Yurt dışı gezisi için biriktirdiği parayla projenin finansmanını sağlayan Kulu, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle 12'si köy okulu olmak üzere 16 okuldan 600 öğrenciyi hayatlarında ilk kez sinemaya götürdü.

Kulu, kiraladığı servislerle köyden ilçe merkezine getirdiği öğrencilere "Ertuğrul 1890" filmini izletti.

Haberin Devamı

- Araştırma için Japonya'ya gidecekti

Öğrencileri için başlattığı projenin amacına ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kulu, desteklerinden dolayı Kaymakamlığa ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kulu, 3 yıllık birikimini kullanarak çocuklara güzel bir gün geçirtmenin gururunu yaşadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Yüksek lisans tezimi hazırlarken Ertuğrul Fırkateyni ve Japonya'daki şehitlik, çok ilgimi çekmişti. Önümüzdeki yaz, araştırma yapmak için Japonya'ya gitmek istiyordum. Eşimle bu konuda planlama yapmıştım ancak tayinim köy okuluna çıktı. Köydeki çocukların durumunu görünce fikrimiz değişti. Bu imkanımı köy çocuklarına ve ilçedeki maddi durumu yetersiz olabilecek çocuklara 'Ertuğrul 1890' filmini izletmek için kullanmamın daha anlamlı olabileceğini hissettim çünkü köy okullarımızın kendi imkanlarıyla sosyal etkinlik yapması, maddi kaynaklar ve ulaşım sıkıntısı sebebiyle her zaman mümkün değildi. Yaptığım araştırmada öğrencilerin sinema ortamında film izlemediklerini tespit edince bu projeyi hazırladım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!