3 trilyona ret

Güncelleme Tarihi:

3 trilyona ret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gizli görüşme

Geçtiğimiz cumartesi günü Okocha'nın isteğiyle Paris St.Germain Kulübü Başkanı Michel Denizot, Fenerbahçe Kulübü'ne geldi ve Başkan Aziz Yıldırım'dan Jay Jay Okocha'yı resmen istedi. Fransız Başkan, Yıldırım'a bu transferin karşılığı peşin 12 milyon dolar ödemeyi önerdi.

Seni satamayız

Yıldırım hiç düşünmeden ‘‘Hayır, veremeyiz’’ dedi. Denizot, şaşırmıştı. ‘‘İnşallah bir kez daha görüşürüz’’ diyerek kulüpten ayrıldı. Aziz Yıldırım, heyecanla toplantının sonucunu bekleyen Okocha'ya ‘‘Seni satarsak Fenerbahçe taraftarı beni yerle bir eder’’ açıklamasında bulundu.

Hayal kırıklığı

Dünya Kupası maçları sırasında sürpriz bir çıkışla ‘‘Kariyerim için Avrupa'da oynamak istiyorum. Beni bıraksınlar’’ diyen Okocha, bu sözlerden sonra şok oldu. Nijeryalı futbolcu o an başkana bir şey söylemedi ama bir hayli kırıldığı her halinden belli oluyordu.

Dert yandı

Evine giden Okocha, hemen yakın bir arkadaşının telefonunu çevirdi. Dertliydi ve sıkıntısını işte şu sözlerle arkadaşıyla paylaştı: ‘‘Yöneticiler benim için daha bir teklif gelmedi demişler. Oysa PSG resmen teklif yaptı. Bu beni çok üzdü ve yaraladı.’’

Zaten kırgındım

Okocha daha sonra şöyle devam etti: ‘‘Fenerbahçe'ye kırılmam yeni değil. Bir televizyon konuşmasında başkanımız, Rüştü, Uche, Okocha, Högh'e Ali Şen fazla para verdi dedi. Oysa beni 2.5 milyon dolara aldılar. Ben 12 milyon dolar önlerine koydurdum'.'

İlgi bekliyoruz

Okocha'nın bir başka kırgınlığı da İstanbul'da doğum yapan eşi ile ilgilenmeyen yöneticilerden kaynaklanıyordu. ‘‘Biz Nijeryalılar ilgiden çok mutlu oluruz. Ben kupada oynarken eşim doğum yaptı. Ancak eski başkan Ali Şen hariç kimse kendisi ile ilgilenmedi’’ dedi.

Açılışa gelmem

Fenerbahçe'yi çok sevdiğini söyleyen Okocha arkadaşına şunları anlattı: ‘‘Taraftarlarıma tapıyorum. Eskiden çok mutluyduk. Ama bugün futbolcular mutsuz. Ben de mutsuzum. Mutsuz olduğum bir yerde de duramam. Sezon açılışına gelmeyi bile düşünmüyorum. 30 milyon dolar verseler dahi kalmak istemiyorum’’

Uche ayrılıyor mu?

Okocha'da bu gelişmeler olurken Dünya Kupası maçlarından sonra Nijerya'ya gittiği söylenen Uche'nin de halen Hollanda'da olduğu ve kendisine gizli gizli kulüp aradığı dedikoduları da kulaktan kalağa dolaşıyor. Bakalım Fenrbahçe bu sorunları nasıl çözecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!