3 saatlik sağanak yağmur Çerkezköy'ü felç etti

Güncelleme Tarihi:

3 saatlik sağanak yağmur Çerkezköyü felç etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 19:02

3 saatlik sağanak yağmur Çerkezköy'ü felç etti

Haberin Devamı

Şaban KARDEŞ- Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde aniden bastıran yağmur, günlük yaşamı adeta felç etti. Cadde ve sokaklar göle dönerken, araçlar yolda kaldı, evleri su bastı.
Çerkezköy’de aniden bastıran ve şiddetini artırarak yaklaşık 3 saat süren yağmur hayatı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü, sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar yolda kaldı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar kapalı alanlara sığınarak yağmurdan korundu. Bir çok ev ve işyerini su bastı. Üç saat boyunca aralıksız olarak sağanak şeklinde kendini gösteren yağmurun neticesinde metrekareye 59.2 kilo yağış düşerken, başta Kızılpınar Mahallesi'nde olmak üzere onlarca kişi yollarda mahsur kaldı.
KRİZ MERKEZİ KURULDU
Zabıta birimleri, TESKİ, itfaiye ve sağlık ekipleri ve iş makineleri tarafından oluşturulan ekipler Kızılpınar Mahallesi'nde mahsur kalanlara yardım ederek kurtardı. Çaylak Sokak'ta bulunan tek katlı müstakil evlerin birçoğunu su bastı. Evlerine içine dolan yağmur suları nedeniyle eşyalar kullanılmaz hale geldi. Çerkezköy'de yoğun yağmurun ardından belediye ekiplerince kriz masası kuruldu.
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yağmur nedeniyle mağdur olanların ihtiyaçlarının giderileceğini belirterek, "Aniden bastıran sağanak yağışın ardından vatandaşlarımızdan 32 adet ihbar aldık. Kızılpınar Mahallesi ve Çaylak Sokak'ta ikamet eden 3 ailemizin evini su bastı. Mağdur olan ailelerimizin tüm mağduriyetleri giderilecek. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen sel baskınlarında sorun yaşanan alanlardan İmar sitesi ve yapımı tamamlanan kollektör hattında şu an için bir problem görülmüyor. Ekiplerimiz fotoğraf ve görüntü alarak etüt ve incelemede bulunuyor. TESKİ ile koordine halde çalışıyoruz. Gece boyunca oluşabilecek her türlü soruna önlem almak amacıyla Kızılpınar'da temizlenen alanlara, set ve bant çekerek vatandaşlarımızın mağdur olmasını önleyeceğiz" dedi.
Yağmur yağışının etkisini yitirdiği ilçede, belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!