3 saat dil döktü

Güncelleme Tarihi:

3 saat dil döktü
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kalli-Yaman buluşmasının perde arkasını açıklıyor

Beşiktaş'ın yeni teknik patronu Feldkamp, Fuat Yaman'a, ‘‘3 maç sen teknik direktörlük yap, ben yardımcın olayım. 3 maç sonra da asıl görevin antrenörlüğü dönersin’’ önerisinde bulundu. Ancak Yaman'ı ikna etmeyi başaramadı.

Elinde bir valiz, yüzünde zoraki bir tebessümle Fulya'dan uzaklaşırken, ne kadar konuşmamak için dirense de ağzından çıkan bir sözcüye hakim olamıyordu...

‘‘Harcandım’’

Oysa, Beşiktaş'ta sözü geçer bir yönetici, Fuat Yaman olayına değinirken, bu işin perde arkasına gizlenmiş bilinmeyen yönlerini HÜRRİYET aracılığı ile açıklıyor ve ilginç şeyler söylüyordu. Şimdi dikkatle gelişen olayları izleyin ve Yaman olayının perde arkasını öğrenin.

GÜZEL BAŞLAMIŞTI

Günlerden 16 Mart Çarşamba... Yani, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp'ın, İnönü Stadı'nda basın toplantısı düzenlediği güneşli pırıl pırıl bir gün. Kalli, yaklaşık bir saat medya ile konuşuyor, soruları cevaplıyordu. Morali ve neşesi herkesi de etkiliyordu.

Her şey güzel başlamıştı. Güzelin ötesinde devam etmiş ve sıcak temennilerle toplantı noktalanmıştı.

Ancak, Kalli'yi basın toplantısından sonra bir başka toplantı daha bekliyordu. İşte, Alman hocayı asıl düşündüren de buydu. Nasıl bir tavırla karşılaşacak, ne gibi sorunlar çıkacaktı.

MÜDÜR ODASINDA

İnönü Stadı müdürünün odasında gerçekleşen buluşmada Feldkamp'ın oturduğu koltuğun karşısındaki bir başka koltukta da Fuat Yaman vardı. Sorular ve yanıtlar birbirini kovalıyordu...

‘‘Sevgili Fuat, ben sizlerle birlikte çalışmak istiyorum. Yani, teknik kadronun değişmesini istemiyorum.’’

- Şartlarımız var sayın Feldkamp.

‘‘Sakın, Ahmet Akcan'ı sorun yapmayın. O benim tercümanım olacak. Açık söylüyorum, o benim dilim. Onunla çok rahat edeceğim.’’

YERİME SEN GEÇ

Fuat Yaman, bir süre düşündükten sonra sözü yine Kalli alıyor ve konuşmasını sürdürüyordu...

‘‘Bak Fuat, ben Beşiktaş'a ve ortama alışana dek sen benim teknik direktörüm ol, ben de senin antrenörün.’’

- Nasıl sayın Feldkamp?

‘‘3 maç sen teknik direktörlük yap. 3 maç sonra da asıl görevin antrenörlüğü dön, ben de asıl görevim teknik direktörlüğe...’’

AHMET TERCÜMANIM

Kalli'nin bu sözleri yeniden bir sessizliğe neden oluyor ve Fuat Yaman'ın konuşacağı bir sırada, Alman hoca tekrar devreye giriyordu.

‘‘Hemen karar vermeyin. Düşünün.’’

Yaklaşık 3 saat süren bu toplantıdan sonra kapılar açılıyor ve iki teknik adam odadan çıkıyordu.

Şimdi her şey Yaman'dan gelecek yanıta göre gelişecekti. Yani, Fuat'ın kabul etmesi halinde, teknik kadro olduğu gibi Beşiktaş'ta kalacak, Ahmet Akcan tercüman olarak görev alacaktı.

3 ANTRENÖRDEN İSTİFA

Ve aradan geçen bir günde olaylar hiç de Kalli'nin istediği gibi gelişmiyor, Çarşamba günü Fuat Yaman, Tayfun Özüsakız ve Fatih Uraz istifa mektuplarını yönetime veriyorlardı.

Oysa, İnönü Stadı'nın müdür odasında tam 3 saat dil döken Kalli, bu işe bitti gözü ile bakıyor, memnuniyeti de toplantı sonrası tavırlarından ve gözlerinden okunuyordu.

GİTMESİNE ÜZÜLDÜM

Artık her şey belli olmuştu. Haber, Kalli'ye ulaştırıldığı an, Alman hocanın ağzından şu kelimeler dökülüyordu...

‘‘Yazık, ben onlarla çalışmak istemiştim. Şu aşamada bunun yararlı olacağına inanıyordum.’’

BİR SAYFA KAPANDI

İşte, Beşiktaş'ta yaşanan bir olayın perde arkası. Beşiktaş'ta bir sayfa kapandı, yeni bir sayfa açıldı. HÜRRİYET de bu sayfalar arasında gizli kalmış satırları, siz sevgili okurlarının bilgilerine sundu. Her zaman olduğu gibi...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!