3 bin kalbe şifa

Haberin Devamı

3 bin kalbe şifa

Universal Ege Sağlık Kardiyoloji Ekibi, 2013’e girerken hastane yöneticileri ile biraraya gelerek kutlama yaptı. 2012 yılını değerlendiren Universal Hastaneler Grubu Ege Bölge Koordinatörü Dr. Ulvi Ünal, “Geride bıraktığımız yıl 3 bine yakın anjiyo, balon ve stent uygulaması yaptık, Hekimlerimiz ve sağlık personelimiz acil durumlarda gece gündüz, tatil, bayram demeden çalıştı. Acil kalp krizi vakalarında zamanında tıkalı damarları açarak hastalarımızı sağlığına kavuşturdu” dedi.
Kutlamaya katılan Universal Hastaneler Grubu Merkez Medikal Direktörü Dr. Alper Demirarslan da İzmir’in ilk özel hastanesi olan Ege Sağlık Hastanesi’nin çalışanlarını başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Haberin Devamı

3 bin kalbe şifa

Ani ölümlere son
Universal Ege Sağlık Hastanesi Kardiyoloji Bölümü, kalp hastalığı tedavisinde devrim niteliğinde yeni bir uygulamaya geçerek, kalp yetmezliğinde de kalp pili tedavisi uygulayarak ani ölümleri önlüyor.
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Akın, “Artık kalp yetmezliğinde de kalp pili tedavisi uyguluyoruz. Konvensiyonel kalp yetmezliği tedavisinde kalp içi defibrilatör denilen şok cihazları ani ölümü önlemede tercih edilebilecek bir tedavi yolu oldu. Ülkemizde 3 milyon koroner kalp hastası, 12 milyon civarında hipertansiyonlu hasta ve 4 milyon kadar da diyabetik hasta var. Kalp içi şok cihazlarının, kalp pilleri ile birlikte uygulandığı durumlarda ani ölüm oranı ve hastaneye yatışoranları belirgin ölçüde azaldı” diye konuştu.

SGK ile anlaşma
Koroner yoğun bakım yatak sayısı 13, doktor sayısı 52, personel sayısı 350 olan Universal Ege Sağlık Hastanesi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile kardiyoloji, çocuk kardiyolojisi, kalp-damar cerrahisi, onkoloji branşlarında ve PET-CT tetkiklerinde anlaşması var.

Haberin Devamı

3 bin kalbe şifa

Yazarın Tüm Yazıları