3 arkadaştan 'Kardeşliğe Evet Yürüyüşü'

Güncelleme Tarihi:

3 arkadaştan Kardeşliğe Evet Yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:42

3 arkadaştan 'Kardeşliğe Evet Yürüyüşü'

Haberin Devamı

Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli), (DHA) - ANKARA'dan "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" sloganıyla yürüyerek Bursa'ya giden 3 arkadaş ile Bursa'dan itibaren kendilerine katılan 1 kişi geri dönüş yolunda Osmangazi Köprüsü'nü yürüyerek geçti. Darbe gecesi Ankara'da yaralanan Salim Gören, Pazar günü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehitleri anacaklarını belirterek, şehit yakınlarını ve gazileri davet etti.
23 Şubat tarihinde Ankara'dan yürüyen 3 arkadaş Eskişehir, Bilecik, ardından Bursa'ya ulaştı. Geri dönüş yoluna çıkan 3 arkadaş bu kez Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu güzergahını takip ederek 1071 kilometrelik yolu tamamlayarak Ankara'ya ulaşmayı hedefliyor. 3 arkadaşa Bursa ile Yalova güzergahında bir kişi daha eşlik ederken, 4 kişi bugün yürüyerek Osmangazi Köprüsü'nden geçti. 4 kişi "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" ve 'Kardeşlik İçin Evet' yazılı pankartlar ve Türk bayrağı taşıdı.
Darbe gecesi Ankara'da yaralandığını söyleyen Salim Gören, "Bu ülkede 15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşandı. İnsanın huzurunu doğanın huzuru olarak gördüğümüz için 16 Nisan'daki referandumda Serüven Derneği olarak insanlığın, doğanın daha huzurlu daha kardeşçe yaşayabilmesi için bunu bir fırsat olarak gördük ve evet diyerek bir bildiri yayınladık. Bu evet'in daha üstünde kardeşlik olduğunu bildiğimiz için kardeşliğe evet diyerek bin 71 kilometrelik bir rota belirledik. Atalarımız 1071 tarihinde Anadolu'ya giriş yaptılar. Biz de bin 71 kilometrelik o rotaya verdiğimiz o anlamlı ifadeyle beraber Anadolu'ya hiç olmadığı kadar teneffüs etmiş girmiş ve bulunmuş olduk" dedi.
Salim Gören, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru ilerlediklerini belirterek, "Önümüzde 3 günlük bir yol var. 15 Temmuz’u unutan unutturmak isteyen tüm düşünce yapılarına karşı şiddetle yürüyeceğiz ve ayakta kalacağız. Gece gündüz soğukta kalan, yürüyen bu ekip, milli iradenin yanında duran bu ekip 15 Temmuz’da da şehitlerimizi ve gazilerimizi selamlayarak gösterecek. Herkesi özellikle şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu yakasında bu Pazar saat 14.00'te bekliyoruz. Daha sonra Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu üzerinden tekrar başladığımız noktaya Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne varacağız" dedi.
Osmangazi Köprüsü'nden yürüyerek geçen ilk grup olduklarını söyleyen Gören, şöyle konuştu:
"Biz kardeşliği istiyoruz. Referandum için söyledik ya evet, ya da hayır. Bunun daha da üstünde evet diyen de, hayır diyen de kardeşçe masadan kalksın istiyoruz. Böyle bir mesajı taşıyan aktivistlerin bu köprüden ilk kez geçecek olması bizi gururlandırdı. Çünkü buradan biz değil, kardeşlik geçti. Bu da bizim için yürüyüşümüz için en anlamlı ifadelerden birisi."

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!