2'nci baz direnişi

Güncelleme Tarihi:

2nci baz direnişi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 02:00

Çankaya Yıldızevler Mahallesi’ne bir yıl önce konulan baz istasyonu davalık olup çalıştırılamayınca, GSM şirketi aynı caddeye ikinci istasyonu kurdu. Sokak aydınlatma direğinin tepesine dikilen baz istasyonuna tepki gösteren mahalleli, “Kaldırılmasını istiyoruz, dava da açacağız” diyor.

Haberin Devamı

Çankaya'nın Şehit Mustafa Doğan ve Kişinev caddelerinin keşimine bir yıl önce konulan baz istasyonu, mahallelenin açtığı dava üzerine faaliyete geçemeyince, GSM şirketi birez uzağına 2’nci baz istasyonu daha dikti.Kişinev Caddesi ile 737. Cadde’nin kesişim noktasına gece saatlerinde konulan baz istasyonuna da karşı olduklarını belirten mahalle sakinleri, dava açacaklarını söyledi. 

İKİSİ DE AYNI OPERATÖRE AİT

Hürriyet Ankara’ya konuşan Yıldızevler Mahallesi Muhtarı Tuncay Babayiğit, baz istasyonuyla ilgili şunları kaydetti:
“Aşağıdaki baz istasyonu kurulalı yaklaşık bir sene oldu. Oradan olumlu sonuç alamayınca buraya yeni istasyonu kurdular. İkisi de aynı operatöre ait. Gece saatlerinde alelacele bir şekilde kuruldu. Kurulurken, gece sokak lambaları da kapatılmış. Madem bu yasal bir şey neden gündüz saat 12-1’de yapmıyorlar da gece yapıyorlar. Şu anda faal değil, yine aynı şekilde dava açacağız. Biz bunu mahallemize istemiyoruz. Kurulmadan kaldırılmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

ARKADA OKUL ÖNDE ÇOCUK PARKI

Baz istasyonunun yanındaki Çakırlar Sitesi A blok’un yöneticisi Gülbüz Uç ise, “Bazı binaların üstünde de var. Arkada okul, karşısında spor alanı ve çocuk parkı var. Aydınlatma direği görüntüsünde bunu diktiler. Telefonlarımızın iletişim problemi yok. Kaldırılmasını istiyoruz dava da açacağız. Sitemizde kanser hastalığı geçirenler, kalp hastası olanlar, radyosyona maruz kalmaması gerekenler var. Onların raporlarını da dosyamıza koyarak hukuki işlemlere başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!