29 yıllık hasret biter mi

Güncelleme Tarihi:

29 yıllık hasret biter mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2012 22:48

Ligde şampiyonluğu Süper Final’in kapanış maçında kaybeden sarı lacivertlilerde tek hedef Ziraat Türkiye Kupası. Futbolcuyken çıktığı iki finali de kaybeden teknik direktör Aykut Kocaman için de maçın yeri ayrı.

Haberin Devamı

ZİRAAT Türkiye Kupası’nın 50. finali bugün Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak. Saat 20.30’da başlayacak mücadele, ATV’den naklen ekranlara gelecek. Zorlu karşılaşmada Bülent Yıldırım düdük çalarken, yardımcılıklarını ise Cem Satman ile Ekrem Kan yapacak.

İkisi de ‘finalleri sevmiyor’

Kupa hasreti çeyrek asırı geçen Fenerbahçe ile Bursaspor’u karşı karşıya getirecek olan karşılaşma, büyük heyecana sahne olacak. Lig şampiyonluğunu Galatasaray ile 1-1 berabere kalarak kaçıran sarı lacivertliler, Türkiye Kupası’ndaki son şampiyonluğunu 1982-83, yeşil beyazlılar ise 1985-86 sezonunda yaşadı.

Taraftarların yoğun ilgi göstereceği final mücadelesinde kupa için mücadele edecek iki ekibin de ilginç özellikleri bulunuyor. Öyle ki hem F.Bahçe hem de Bursaspor, finalleri sevmiyor. Sarı lacivertliler 14 kez finale çıktı ama Türkiye Kupası’nı sadece 4 kez aldı. Timsah da 4 finalde yalnızca 1 kez güldü. Bu istatistiklerle F.Bahçe, ‘en çok final kaybeden takım’ unvanını aldı.

Haberin Devamı

38 yıl sonra gelen rövanş

Ankara’daki finale dair bir diğer dikkat çekici özellik ise 38 yıl sonra alınacak bir rövanş niteliği taşıması... 1973-1974 sezonundaki finalde Bursaspor’a ilk maçta 1-0 yenilen Fenerbahçe, ikinci maçta aldığı 3-0’lık galibiyetle kupayı müzesine götürmüştü.

Batalla sonradan açıldı

BURSASPOR’un yıldızı Batalla, ligin ilk yarısında rakip fileleri sadece 1 kez havalandırdı. Tangocu, sezonun ikinci devresinde 17 maçta 8, Süper Final’de de 6 maçta da 4 golle kaydetti.

Bu maça gölge düşmesin

KUPA finali öncesi dün basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, “Bu maçta hiç bir şeye gölge düşmesin, güzelliklerle dolu bir maç olsun” temennisinde bulundu. Brezilyalı yıldız, “Umuyorum iki takım da saha içinde kalitelerine yakışır mücadele edecekler. Aynı zamanda maçı izleyecekler de maçın güzelliğine yakışır bir şekilde davranacaklardır. Maçın barış ve huzur içinde geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Bursa bir adım önde

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Moral dengeleri açısından rakibimiz bizden bir adım önde” dedi.

Haberin Devamı


ZİRAAT Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak olan Fenerbahçe ve Bursaspor’un teknik direktörleri ortak bir basın toplantısı düzenledi. Sarı lacivertli ekibin çalıştırıcısı Aykut Kocaman, “Arzumuz finale kalmak değil, kazanmak. Moral dengeleri açısından rakibimiz bizden bir adım önde. Çok ihtiyaç duyduğumuz lig şampiyonluğunu elde edememenin az da olsa moral bozukluğu var” dedi.
Fair-play önemli
Bursaspor’un çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam ise, “Bir tarafta 29 yıldır kupayı alamayan Fenerbahçe ve 26 yıldır alamayan Bursaspor. İki takım için de çok uzun bir dönem. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurduğumuz zaman, sezonun son maçında fair-play’in ön plana çıkması çok önemli. Türk futbolunun güzel bir güne ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı


Bekir: Başarı da hazmedilmelidir

DÜN Ankara’ya giden F.Bahçe’de G.Saray’a tepki vardı. Bekir İrtegün, “G.Saray’da genç arkadaşlarımız şampiyonluk yaşadı. İnsanlar nasıl yenilgiyi hazmediyorsa başarıyı da hazmetmelidir” dedi. Volkan da, “Sezonu kupayla bitirip, taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz. Onlar dik duruşlarını gösterdiler” diye konuştu. Emre ise, “G.Saray’da daha yolun başında bile olmayan arkadaşlarımızın açıklamaları bizi olumsuz etkiledi. İleride benim söylediklerimin ne kadar doğru olduğunu daha iyi anlayacaklar” ifadelerini kullandı.- Ahmet ERCANLAR


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!