28 pazar yeri denetleniyor

Güncelleme Tarihi:

28 pazar yeri denetleniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 08:51

28 pazar yeri denetleniyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı. Memduh Büyükkılıç, ilçede her hafta 28 semt pazar yeri kurulduğunu ve bunların tamamında belediye denetiminde olduğunu bildirdi.

Alt yapısı olan, ışıklandırmaları ve nezih semt pazaryerlerinin Melikgazi Belediyesince inşa edilerek hizmete sunulduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, 28 semt pazaryerinin 21’inin kapalı, 7’sinin ise açık alan olduğunu belirtti.

Melikgazi Belediyesi’nin referans belediye olarak örnek bir projeye imza attığını ve pazaryerlerini sadece bir gün alışveriş yapılan mekanlar olmaktan çıkartarak, güneş enerjisi üretim merkezi haline getirildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç,   “Melikgazi ilçesi 565 bin nüfusa sahip bir ilçedir. Gündüzleri aktif nüfus 600 bini geçmektedir. Kayseri’nin ticareti, alış verişi, bankaları, finans merkezleri ve üretim alanları Melikgazi Bölgesindedir. Dolayısı ile alış verişin merkezidir. Belediye olarak ilk etapta Pazar yerlerini iyileştirdik. Sonrada her Pazar yerini nezih ve çok amaçlı pazaryerleri haline getirdik. 21 Pazaryeri haftanın bir günü Pazar yeri olarak hizmet verirken diğer günlerde de otopark, basketbol alanı, sosyal alan, çocuk oyun alanı olarak hizmet vermektedir. Yıldırım Beyazıt’ta Türkiye’nin resmi kurumlarca yapılmış en büyük çatı üstü güneş enerji santralini kurduk. Bu çalışmamız Gökkent, Keykubat, Danişmentgazi, Hürriyet, Toki ve İldem pazaryeri ile devam etti. Artık pazaryerlerimize enerji üretme fonksiyonu da yüklemiş bulunuyoruz. Bu açıdan semt pazaryerlerini önemsiyoruz. Pazar yerlerinde denetimlerimiz sürekli olup, Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası ile sürekli irtibat halindeyiz. 7 semt Pazar yerimiz ile açık alan olup yine düzenli ve her esnaf için yerleri belirlidir. Kısacası Melikgazi semt Pazaryerleri nezih ve modern yerlerdir. Hem tüketiciler hem de esnaf için özel yerlerdir " dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!