27. Uluslararasi Istanbul Muzik Festivali

Güncelleme Tarihi:

27. Uluslararasi Istanbul Muzik Festivali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

19 Haziran cumartesi

Khalkedon Dortlusu - Onay Gunay - Rayna Popova - Arlequin Dortlusu, Ataturk Kultur Merkezi Konser Salonu, 17.30

Festival'de genc yetenekleri desteklemek ve konser olanagi tanimak amaciyla duzenlenen Genc Solistler Dizisi'nde iki oda muzigi toplulugu konseriyle bir san resitali yer alacak. Hande Erdem (keman), Secil Ozturk (viyola), Arzu Gok (viyolonsel), Begum Celebioglu'dan (piyano) kurulu Khalkedon Dortlusu Strauss'un Do Minor Op.13 ‘‘Dortlu’’sunu seslendirecek. Iki yil once de Genc Solistler Dizisi'nde yer alan bariton Onay Gunay, piyanoda Rayna Popova esliginde Haendel, Schubert, Wolf, Strauss, Durante, Scarlatti, Mozart, Donizetti, Wagner ve Verdi'nin eserlerini yorumlayacak. Ahu Goral (flut), Filiz Yilmaz (klarinet), Aybegum Sekercioglu (obua), Basak Dilara Ozdemir'den (piyano) kurulu Arlequin Dortlusu'nun programinda ise Jacques Ibert'in ‘‘Piyano, Flut ve Obua icin 2 Interlud’’ ve ‘‘Piyano, Flut ve Klarinet icin Arya’’, Malcolm Arnold'un ‘‘Flut, Obua ve Klarinet icin Divertimento’’, Jean-Pierre Damase'in ‘‘Flut, Obua, Klarinet ve Piyano icin Dortlu’’su yer aliyor.

Bilet fiyatlari: 1 milyon TL. Ogrenciler ve 65 yas ustu muzikseverler icin % 25 indirim uygulanacak.

Peter Schaufuss Balesi, Uyuyan Guzel, Ataturk Kultur Merkezi Buyuk Salon, 19.30

Festival'in Dans Bolumu'nde yer alan Peter Schaufuss Balesi Cumartesi gunu Caykovski Uclemesi'nin ikinci gosterisi olan ‘‘Uyuyan Guzel’’i sunacak.

Bilet fiyatlari: 10 milyon, 8 milyon, 6 milyon, 4 milyon TL. Ogrenciler ve 65 yas ustu muzikseverler icin % 25 indirim uygulanacak.

20 Haziran Pazar

Erden Bilgen - Paolo Crivellaro, Sent Antuan Kilisesi, 16.00

Trompetci Erden Bilgen ve organist Paolo Crivellaro, konserde Haendel'in Re Major ‘‘Trompet ve Org icin Suit’’, Bach'in Fa Major ‘‘Solo Org icin Tocatta ve Fug’’, Delerue'nun ‘‘Trompet ve Org icin Sonat’’, Mudge'un No. 1, Re Major ‘‘Trompet ve Org icin Koncerto’’, Lizst'in ‘‘B-A-C-H uzerine Prelud ve Fug’’, Telemann'in Re Major ‘‘Trompet ve Org icin Koncerto’’ eserlerinin yani sira, anonim ‘‘Camdan Sakiz Akiyor’’ turkusunun trompet ve org icin duzenlemesi de seslendirecekler.

Bilet fiyatlari: 3 milyon TL. Ogrenciler ve 65 yas ustu muzikseverler icin % 25 indirim uygulanacak.

Peter Schaufuss Balesi, Findikkiran, Ataturk Kultur Merkezi Buyuk Salon, 19.30

Festival'in Dans Bolumu'nde yer alan Peter Schaufuss Balesi Pazar gunu Caykovski Uclemesi'nin son gosterisi olan ‘‘Findikkiran’’i sunacak.

Bilet fiyatlari: 10 milyon, 8 milyon, 6 milyon, 4 milyon TL. Ogrenciler ve 65 yas ustu muzikseverler icin % 25 indirim uygulanacak.

Melihat Gulses, Ataturk Kultur Merkezi Konser Salonu, 21.30

Daha once de Muzik Festivali'nde cesitli projeleriyle yer alan Melihat Gulses, sef Ihsan Ozer yonetimindeki orkestrayla solo bir konser verecek. 1994'ten bu yana Kudsi Erguner'in kurdugu Istanbul Hanimlari (Harem) Toplulugu'nun sefligini yapan Gulses, konserde Dede Efendi, Udi Nevres Bey, Selahattin Pinar, Osman Nihat Akin, Sadettin Kaynak, Ahmet Uzel, Alaeddin Yavasca, Mesut Cemil, Huseyin Sadettin Aral, Kaptanzade Ali Riza Bey, Necip Gulses, Neveser Kokdes, Fehmi Ege, Cinucen Tanrikorur, Selahattin Icli ve Yalcin Tura'nin eserlerini seslendirecek.

Bilet fiyatlari: 3 milyon TL. Ogrenciler ve 65 yas ustu muzikseverler icin % 25 indirim uygulanacak.

Biletler AKM giseleri (0212-292 08 45 ve 292 08 46), Uzelli (Saskinbakkal), Carousel (Bakirkoy), Capitol (Altunizade) alisveris merkezlerinden temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!