GeriSeyahat 2600 milyarder İstanbul'da
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
2600 milyarder İstanbul'da

2600 milyarder İstanbul'da

Dünyanın en büyük ve yatırım maliyeti en yüksek yolcu gemisi olma özelliğini taşıyan, milyarderler gemisi Grand Princess, dün sabah İstanbul'a geldi. Geminin 2 bin 600 yolcusu bulunuyor ve bu yolcuların hemen hemen tamamı milyarder.

Dünyanın en lüks yolcu gemisi sayılan, 430 milyon dolarlık (yaklaşık 110 trilyon) Grand Princess, dün saat 06.30 sıralarında, Akdeniz turunu başlatmak üzere Salıpazarı Karaköy Yolcu İskelesi açığında demirledi.

Boyu 294 metre, ağırlığı 109 bin groston, yüksekliği 61 metre olan 15 katlı Grand Princess, yarın saat 14.00'de İstanbul'dan Kuşadası'na gidecek oradan da Akdeniz'e açılacak.

Adı dizilere de konu olan ‘Princess Cruise/Aşk Gemisi’ şirketine bağlı olan ve İtalya'da inşa edilen Grand Princess 2 bin 600 milyarder yolcuyu ağırlayacak. Dünyanın en lüks yolcu gemisi sayılan Grand Princess'in 12 günlük bu gezisi için yolcular 4 bin 250 dolar (yaklaşık 1 milyar 75 milyon lira) ile 11 bin dolar (yaklaşık 2 milyar 800 milyon lira) arasında değişen miktarlarda ücret ödeceyecekler. 1500 mürettebatı bulunan gemide, 4 yüzme havuzu, 3 yemek salonu, gece kulübü, anfitiyatro, tenis kortu, kaplıcalar, güzellik salonu ve alışveriş merkezi yer alıyor. Gemide 710'u özel balkonlu 5 ayrı kategoride kamara bulunuyor. Çoğu İngiliz ve Amerikalı olan milyarderleri taşıyan muhteşem gemi, Yunanistan, İtalya ve Fransa limanlarını kapsayan Akdeniz turunu, İspanya'nın Barcelona kentinde bitirecek.

Bu gemide yok yok

Üç dev restoranın yanı sıra 24 saat açık fast-food'lar

Denizden 15 kat yüksekte bir gece kulübü

Sanal Gerçeklik merkezi

Dev bir kumarhane

600 metrelik yürüyüş parkuru

Golf sahası

Mağazalar, sanat galerileri, pastanelerle dolu bir atrium.

Konferans salonu, sinema salonu ve dev bir kütüphane

Çocuk merkezi

Güzellik merkezi

Tenis, basketbol ve voleybol sahalarının yanı sıra, dev bir spor salonu






False