250 milyon TL’lik yatırımla ilk etap açıldı

Güncelleme Tarihi:

250 milyon TL’lik yatırımla ilk etap açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 14:29

Türkiye'de bir organize sanayi bölgesinin büyük ortağı olduğu ilk teknopark olma özelliğini taşıyan İvedik Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (İvedik OSB) Teknopark Ankara'nın birinci etabı hizmete girdi.

Haberin Devamı

Teknopark Ankara’nın birinci etabı hizmete girdi. 250 milyon liraya mal olan, 80 bin metrekare kapalı alana sahip birinci etapta, çoğunluğu savunma sanayi ve medikal firmaları olmak üzere 90 şirket faaliyet gösterecek. Birinci etabın 80 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ve yapımına 250 milyon lira harcandığını anlatan İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla faaliyete geçildiğini ifade etti. Gültekin, Teknopark Ankara'nın birinci etabında, üretilebilir uygulama atölyeleri ve akredite test merkezinin yanı sıra tasarım, prototip, sanal gerçeklik, girişimcilik merkezleri, showroom, ortak seminer salonları, üretim ve sosyal donatı alanlarının yer aldığını dile getirdi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Bölgede üniversite-sanayi iş birliğinin Ar-Ge ve inovasyon temelinde gerçekleştirilmesi için Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve TOBB ETÜ ile çalışmalar yürüttüklerini belirten Gültekin, "Teknoloji Transfer Ofisi ile bölgedeki firmaların inovatif çalışmalar yürütmeleri ve kamu desteklerinden faydalanmaları sağlanacak. İhracat merkezi ile ticarileşme konusunda firmaların yeni pazarlara açılmaları konusunda destekler verilecek" dedi.

90 FİRMA FAALİYETTE

Haberin Devamı

Gültekin, teknoparkın Türkiye açısından stratejik önemi bulunan savunma, medikal ve bilişim sektörlerine hitap edecek şekilde tasarlandığına dikkati çekerek, şu an itibarıyla 42'si savunma sanayi, 18'i medikal, 15'i yazılım, 12'si elektronik, 3'ü nanoteknoloji olmak üzere 90 firmanın faaliyetlerine başladığını bildirdi. Gültekin, sivil ve savunma havacılık sektöründen 6 firma için de teknoparkta yer ayrıldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!