24 saat engelli yarış

Güncelleme Tarihi:

24 saat engelli yarış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Disiplin ve heyecan Zeynep Atabay'ın yaşamına yön veren iki kavram. Genç bir yönetici. Aile şirketinde çalışıyor. Camel Trophy elemelerine kadar arkadaş çevresi dışında tanınmıyordu. Bu zorlu yarışta gösterdiği başarıyla dikkat çekti. 30 bin kişinin katıldığı yarışta ilk sekize giren tek kadın. İşin ilginç yanı, Atabay'ın 24 saati Camel Trophy'i aratmıyor. Kariyer Dünyası dergisi, nisan sayısında onun öyküsüne yer veriyor.

Atabay Kimya Sanayi Anonim Şirketi'nde Kalite Güvence Müdürü olarak görev yapıyor. Şirket ortaklarından Bülent Atabay'ın kızı. 1970'de İstanbul'da doğdu. Lise öğrenimini Üsküdar Amerikan Lisesi'nden sonra Robert Kolej'de tamamladı. Daha sonra İngiltere'ye gitti ve Nottingham Üniversitesi'nde kimya alanında üç yıllık lisans eğitimi aldı. 1991'de Türkiye'ye döndü ve Atabay İlaç Fabrikası'nda çalışmaya başladı. İşe başladığı yıldan itibaren üretim geliştirmeden kalite güvenceye kadar bütün teknik departmanlarda görev aldı. Bugün Kalite Güvence Müdürü olarak 20 kişilik bir ekibin başında.

Zeynep Atabay, başarılı bir iş kadını olmanın yanı sıra adını Camel Trophy elemelerinde gösterdiği başarıyla da duyurdu. O iyi bir sporcu. Düzenli yaşıyor ve sağlıklı besleniyor.

Sabah 8:30'da işbaşı yapabilmek için 7:30'da uyanıyor. Kahvaltı mönüsü sütlü ve şekerli üç çanak mısır gevreğinden oluşuyor. Makyaj için zaman ayırmaya gerek yok, çünkü yapmıyor, yapmayı da bilmiyor. İş kıyafeti genellikle etek ve ceketten oluşuyor. İş dışında spor ve rahat giyiniyor, belirli bir marka tercihi de yok.

Haftada beş gün bazen cumartesi günleri de çalışıyor. Kapıdan girdiğinde herkese ‘‘Günaydın’’ dedikten sonra ilk iş bir önceki gece gelen faksları kontrol etmek. Daha sonra ajandasına bir göz gezdiriyor. Öğleye kadar raporları gözden geçiriyor, sonuç yazısı yazmak, gün boyunca çıkan problemlerin çözülmesi, hammadde ihtiyaçlarının karşılanması için uğraşıyor.

12:00 öğle yemeği zamanı. Yemek işi fabrika içinde yarım saatte hallediliyor. Mönü fabrikanın tabldotundan oluşuyor. Öğleden sonrası yoğun. Saat 18:00, Nur Atabay'a rapor verme zamanı. İşler iyi gidiyorsa sırtı sıvazlanıyor. Yarım saatlik bu görüşmenin ardından saat 19:00-19:30 gibi yurtdışı görüşmeleri yapılıyor. Atabay, firmada yurtdışı ilişkileri yürüten birkaç kişiden biri. Saat 20:00'de işe bir sonraki güne kadar 'elveda' deyip dışarı çıkıyor.

Haftada üç gün jimnastik yapıyor. 21:00-23:00 arası spor zamanı. Önce yarım saat- 45 dakika kadar ya koşuyor ya da bisiklete biniyor. Ardından bir saat boyunca ağırlık çalışıyor. Atabay, küçük yaşlardan beri spora meraklı. ‘‘Lisede de koşu takımındaydım. Sporun neredeyse her türlüsünü biraz denedim. Tenis, squash, snow board, kar ve su kayağı, sörf... Yeni dalgıçlığa başladık.’’ Spor, Atabay'a kendini tanımayı ve hırsını kontrol etmeyi öğretmiş. Öğrendiklerini iş yaşamında da uyguladığını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!