24 saat açık üniversite

Güncelleme Tarihi:

24 saat açık üniversite
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 16:06

ANKARA Üniversitesi rektörlük seçimlerine sayılı günler kala Rixos Otel’de düzenlediği toplantıyla projelerini anlatan rektör adayı Prof. Dr. Hikmet Akgül, “1973 yılından bu yana hizmet verdiğim Ankara Üniversitesi’nde, yeni keşifler, yeni buluşlar ve bütün bilim dallarıyla üreten bir kurum anlayışıyla, rektörlüğe aday oldum” dedi.

Haberin Devamı

Haziran ayında yapılacak seçimler nedeniyle heyecanlı olduklarını ifade eden Akgül, “Bize göre kişi değil, en iyi projeleri üreten ve vaat ettiği projeleri hayata geçirebilecek potansiyele sahip olan aday seçilmeli.” diye konuştu. Projeleri hakkında bilgi veren Akgül, şunları söyledi:

Daha fazla doktor

“Ankara Üniversitesini 24 saat açık olan bir kurum haline getireceğiz. Mevcut içe kapanık ve durağan anlayışın yerine, dinamik kurumsal iletişim sistemini hayata geçireceğiz. Tıp Fakültesi’nin, Cebeci ve İbn-i Sina kampüslerini, iki ayrı fakülte haline dönüştürerek, kontenjan sayısını artırıp, daha fazla doktor mezun edeceğiz.”

Televizyon kanalı

Bilimsel disiplinlerde hazırlanacak doktora tezleri, gelişmenin temel dinamiği olarak kabul edilecek ve bilimsel kurumsallaşma, bu doktora tezlerinin metodolojisine göre yönlendirilecek. Üniversite bünyesinde televizyon kanalı kurulacak. Öğretim üyeleri konuk olarak katılıp, görüşlerini ve projelerini kamuoyuyla paylaşacak. Akademik yönetim ile ekonomik yönetim ayrılacak. Türkiye’de üniversitelerde ilk kez uygulanacak olan öğretim üyelerine yönelik, Toplu Konut Projesi’nin temeli, görev yılımızın ilk yarısında atılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!