24 Kasım Öğretmenler Günü Didim’de Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

24 Kasım Öğretmenler Günü Didim’de Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 15:59

DİDİM'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMALARI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğinin verilmesi nedeniyle her yıl 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü kutlamaları Didim’de çelenk koyma töreniyle başladı.
Bugün saat 09:30’da Kent Meydanındaki Çelenk koyma törenine Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Didim İlçe Jandarma Komutanı Gürhan Kabakçı, Siyasi parti ilçe yöneticileri, Oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Eğitim Camiası ve öğrenciler katıldı.
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut Atatürk heykeline çelen koymasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Didim Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinesinde Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Adayı Emre Can Polat, Didim Garnizon komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Siyasi parti temsilciler, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube müdürleri ve okulların öğrenciler ve öğretmenleri ve veliler katıldı.
“BİZ İŞİMİZİ YAPALIM EN İYİSİNİ YAPALIM”
Saygı duruşu bulunulması ve istiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut kürsüye çıktığında yapacağı konuşmayı hazırladığı metinden okumak yerine kendi duygularını içinden geldiği gibi konuşmak istediğini söyledi. Turgut konuşmasında 24 Kasım’ın önemini ve öğretmenlik hayatındaki 24 Kasımın heyecanından bahsetti. Eğitimcilik mesleğini okulundan başlayarak öğrendikleri için kendilerine yapılan baskıların haksızlık olduğunu ve bu baskıların öğretmenlerin özgüvenlerini düşürdüğünü söyleyen Turgut “Bırak biz bu işin akademik eğitimini aldık. Çocuklarını en iyi şekilde bir eğitiriz baskılarla biz zor durumda bırakmayın bırakında işimizi yapalım.” dedi. Öğretmenlerin bu baskılara boyun eğmemesi gerektiğini belirten Turgut aldıkları akademik eğitimi en güzel şekilde öğrenciler aktarmanın görevleri olduğunu söylerken “Baskılar ve öz güven eksikliği neticesinde aksattıkları işleri sonucunda ortaya çıkan sonuç şunu gösteriyor ki biziler eğitmiyoruz öğretiyoruz bizim kendi işimize ağırlık verip eğitimci olmamız lazım burada herkes söz versin biz işimizi yapalım en iyisini yapalım.” dedi.
“SALSA DANSI BEĞENİLDİ; YÖRESEL DANS ETKİNLİĞİ BÜYÜLEDİ”
Konuşmaların ardından Didim İlçe Protokolünün 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla duygularını yansıtan sinevizyon gösterildi. Ardından Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasından dereceye girenlere ödülleri verildi. Törende ayrıca mesleğe yeni başlayan Öğretmenler için yemin töreni düzenlendi; ardından okul öğretmenlerince hazırlanan “Veli toplantısı” adlı skeç sahnelendi. Ardından Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Mehmet Duran ve öğrencisinin Salsa dansı beğeni topladı. Ardından bu yıl başında emekliye ayrılan Öğretmenlere teşekkür belgeleri Kaymakam adayı Emre Can Polat tarafından verildi. Etkinliğin yöresel dans dinletisi ve müzik dinletisi ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!