24. Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

24. Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 14:02

24. Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali başlıyor

Haberin Devamı

Çağla DAŞCI/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Bölge Tiyatrosu tarafından düzenlenen 24. Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali 26 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü destekleriyle Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından düzenlenen 24. Çocuk Oyuncular Festivali bu yıl 26 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu yılki festivale çocuk oyunculardan oluşan 12 grup, 12 değişik oyunla sahne alacak. Festival, tüm grupların katılacağı kortej ile başlayacak. İzmit Yürüyüş Yolu'ndan şarkılar ve oyunlarla devam edecek olan festival korteji, Sabancı Kültür Merkezi önünde son bulacak. Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Tiyatro Müdürü Hüsniye Akçin bugün festivalle ilgili açıklama yaptı.

Festivale girişlerin halka açık ve ücretsiz olduğunu belirten Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, "Bu festival, Ocak ayında bedenleriyle bir şeyler anlatmaya çalışan ve sahnesiz oyunlar festivalini gerçekleştiren çocuk sanatçıların, artık konuşarak tiyatro festivalini gerçekleştirdikleri bir festivaldir. Çocuklarımızın bu tür etkinliklere gerçekten çok ihtiyacı var. Oyuncularımızın tamamı çocuk ve gençlerden oluşuyor. Toplam 12 grup katılıyor. 1 grup da misafir olarak açılış gecesinde yarın akşam caz konseri yapacaklar. Onun dışındaki gruplarımızın tamamı çocuk oyunculardan oluşuyor. 12 grup Ocak ayında 12 oyun oynamışlardı. Kalan 12 oyunlarını da Haziran'ın 6'sına kadar oynayacaklar. Yani kısaca 12 grup, 12 değişik oyun oynayacaklar. Girişler halka açık ve ücretsizdir" dedi.

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan ise il müdürlüğü olarak görevlerinin sanatı insanlara sevdirmek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Kocaeli Bölge tiyatrosu Kocaeli'de gerçekten güzel çalışmalara imza atmış, tiyatroyu sevdirmiş ve çok sayıda çocuğumuzun tiyatroyla buluşmasını sağlamıştır. Bugün ilimizde Kocaeli Bölge Tiyatrosu'ndan yetişen çok güzel tiyatro sanatçılarımız bulunmaktadır ve bu çalışmaları da sürekli devam etmektedir. Bu yıl da festivalin 24. düzenlenmektedir. Bizim de il müdürlüğü ve valilik olarak görevimiz sanatı insanlara sevdirmek ve toplumla sanatı kucaklaştırmaktır. Çağdaş, uygar bir ülke olma yolunda tiyatroya her türlü desteği vermektir"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!