23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları açılış seremonisi ile başladı (3)

Güncelleme Tarihi:

23üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları açılış seremonisi ile başladı (3)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 00:34

23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları açılış seremonisi ile başladı (3)

Haberin Devamı

AÇILIŞTA BAKAN KILIÇ VE ICSD BAŞKANI RUKHLEDEV KONUŞTU
İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Geçmişte Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin ateşinin yandığı Samsun, bugün de dünya çapında bir sevgi ve dostluk meşalesinin yanışına tanıklık etmektedir. Böyle devasa tesislerin çok kısa sürede hazır hale getirilmesi, İşitme Engelliler Olimpiyatları tarihinde bir ilk olarak gerçekleşmiştir” dedi. UEFA standartlarına uygun 33 bin 919 seyirci kapasiteli yeni stadın Samsun'a ve ülke sporuna büyük katkılar sağlayacağını belirten Bakan Kılıç, "Buradan ayrılırken güzel hatıralar ve sıcak dostluklarla ülkenize dönmeniz en büyük temennimizdir. 6 farklı kıta ve 97 ülkeden gelen 3 bini aşkın sporcu ve toplamda 5 bini aşkın katılımcıyla Samsun 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları, olimpiyat tarihinin en büyük organizasyonudur” diye konuştu. 
BAKAN KILIÇ:TÜRKİYE DOĞU VE BATININ BİRLEŞTİĞİ KÖPRÜ
Türkiye’nin doğu ve batının birliştiği bir köprü olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, “Türkiye, doğu ve batının, eski ve yeninin, tarih ve geleceğin birleştiği bir köprüdür. Burada, bu sporcu köyünde konuk edeceğimiz misafirlerimiz de inanıyoruz ki Türkiye'de medeniyetleri paylaştıran atmosferin içerisinde fair-play ve centilmenlik ruhuyla kısa sürede kaynaşacaklardır. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın gerçekleşmesi aşamasında en büyük emeği ve desteği veren, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza kıymetli katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bütün sporcu kardeşlerime gönülden başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
ICSD BAŞKANI RUKLEDEV: TÜRKİYE GÜCÜNÜĞ GÖSTERME DEVAM EDECEK
Türkiye’nin artan gücünü ve direncini göstermeye devam edeceğini söyleyuen Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev ise şunları söyledi:
"1896 yılında düzenlenen ilk modern olimpiyat oyunlarından sadece 28 yıl sonra başladığımız için gurur duymalıyız. Siz işitme engelli sporcular, Samsun'da ICSD'nin mottosu olan spor yoluyla eşitlik sözünü kucaklayarak, İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın değerlerini ve ruhunu yaşayacaksınız. Güreş alanında 6 kez engelliler olimpiyat şampiyonu bir sporcu olarak, sporu ne kadar çok sevdiğinizi biliyor ve anlıyorum. Önümüzdeki iki hafta boyunca, geçtiğimiz yıl yaşanan kaos ve sorunlara rağmen Türkiye'nin ne kadar harika bir ülke olduğunu göreceksiniz. Türkiye, artan gücünü ve direncini göstermeye devam etmektedir ki bunu büyük bir hayranlıkla izlemekteyim. Türkiye ayrıca tüm alanlarda başarma azmi göstermektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a fark yaratan çalışmaları, Samsun Valisi ve Belediye Başkanı'na göstermiş oldukları son derece sağlam iş birliği için teşekkür etmek istiyorum.”
Konuşmaların ardından düzenlenen program pop müziğin sevilen isimlerinden Murat Boz’un konseriyle sona ererken, programa katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, havayoluyla Samsun’dan ayrıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!