21. yüzyılın en yakın dolunayını izlediler

Güncelleme Tarihi:

21. yüzyılın en yakın dolunayını izlediler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 09:54

21. yüzyılın en yakın dolunayını izlediler

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Keçiören Belediyesi'ne bağlı hizmet veren ve çocuklara yönelik eğitici faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel ve eğlenceli aktiviteleriyle de dikkat çeken Keçiören Eğitime Destek Merkezi'nin (KEDEM) düzenlediği astronomi gözlem etkinliği ile çocuklar Ay'ı gözlemleme imkanı yakaladı.

KEDEM öğrencileri, 21. yüzyılda Ay'ın Dünyaya en yakın olduğu anı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte gözlemleme olanağı buldular. 'Süper Ay' olarak da tanımlanan bu eşsiz doğa olayını Estergon Kültür Merkezinin üst katından teleskop ve dürbünlerle izleyen KEDEM öğrencileri ve veliler bu ana tanıklık ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler, Ay'ın dünyaya 356 bin kilometre yaklaştığı o anlarda ise heyecan doruğa çıktı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da onlarla birlikte dolunayı gözlemleyerek, "Çocukların öğrenimlerini bilimsel etkinliklerle de destekliyoruz, bu olay bir daha 2034'te yaşanacakmış, o zaman bu çocuklar büyümüş olacak ve bu anı tekrar hatırlayacak, heyecan verici bir an olarak bu doğa olayı hafızalarında yer edecek" dedi.

Bilim insanları, Ay'ın, 25 Kasım 2034'e kadar dünyaya bu yakınlığa gelmeyeceğini ve dolunayın 68 yıl sonra ilk kez yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha ışıklı görüleceğini bildirdi. Ayrıca bu olay 70 yıldır insanlığın gördüğü en yakın Ay görüntüsü oldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!