2017 Williams pilotları: Stroll ve Bottas!

Güncelleme Tarihi:

2017 Williams pilotları: Stroll ve Bottas
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 23:05

Williams Martini Racing, 2017 sezonunda Lance Stroll ve Valtteri Bottas'la birlikte mücadele edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

2014 ve 2015 yıllarında üst üste iki kez şampiyona üçüncüsü olan Williams, bu yıl dördüncülük için Force India ile mücadele ediyor.

2014'ten bu yana Williams ile yarışan Felipe Massa, İtalya'da yaptığı açıklamasında 15 yıllık Formula 1 kariyerine 2016 sezonu sonunda son vereceğini dile getirmişti.

Takım, Massa'nın yeri için ünlü milyarder Lawrence Stroll'un oğlu Lance Stroll ile görüşmeler yapmaktaydı. Williams'ın gelişim pilotluğunu da yapan genç pilot, Avrupa Formula 3 serisini domine ederek kazanmayı başardı.

Williams etkileyici performansından sonra 18 yaşındaki Lance Stroll ile 2017 için sözleşme imzaladı. Takımın ikinci pilotu ise 2013'ten bu yana Williams adına yarışan Valtteri Bottas oldu. Fin pilot Renault'dan ciddi bir teklif almasına karşın Williams'la yola devam etmeyi seçti.

Haberin Devamı

Böylece takım, büyük kural değişikliklerinin olacağı 2017 sezonunda bir deneyimli ve bir de çaylak pilotla yarışacak.

Stroll "Ağustos ayından bu yana olası fırsatlar hakkında konuşuyoruz ve Williams Formula 3'e odaklanmamı ve işimi düzgün şekilde bitirmemi istedi."

"Williams'ın büyük bir geçmişi var ve onların tarihinin bir parçası olacak olmaktan dolayı heyecanlıyım."

"Harika olacağını düşünüyorum. Melbuorne ve Montrel benim için inanılmaz bir duygu olacak. Formula 1'de olduğum için mutluyum." şeklinde konuştu.

2017 Williams pilotları: Stroll ve Bottas
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!