2016 Basın ÖzgürlüÄŸü Ödülü ‘Türk Basını’na verildi

Güncelleme Tarihi:

2016 Basın Özgürlüğü Ödülü ‘Türk Basını’na verildi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 12:31

2016 Basın Özgürlüğü Ödülü ‘Türk Basını’na verildi

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA) - İZMİR'de, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin ‘Basın Özgürlüğü Ödülü’ bu yıl bir gazeteciye değil, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında, cesaret ve kararlılıkla demokrasiden yana tavır alan tüm basın emekçilerine verildi. Ödül, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay’a takdim edildi.
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğiyle bu yıl 5’inci kez verilen ‘Basın Özgürlüğü Ödülü’nün sahibi; darbe girişimine karşı dik duruşuyla tarihi bir sınav veren tüm ‘Türk Basını ve medya kuruluşları’ oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; 15 Temmuz gecesi ve ertesinde, demokrasi çatısı altında tek ses, tek yürek olan yazılı ve görsel basın emekçileri ödüle değer bulundu.
ÖDÜL MESLEK TEMSİLCİLERİNE
2016 Basın Özgürlüğü Ödülü, Karşıyaka Nikah Sarayı’ndaki törenle, tüm basın emekçileri adına Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay’a takdim edildi. Törene, CHP İzmir Milletvekili ve TGF Onursal Başkanı Atilla Sertel, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve Basın Yayın İl Müdürü Deniz Dev ile 500’e yakın davetli katıldı.
'ÇOK ACI BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'
Törende konuşan CHP İzmir Milletvekili, TGF Onursal Başkanı İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atilla Sertel, "Bugün çok acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Gazeteciler yine cezaevine atılıyor. İnsanlar işsiz ve aç bırakılıyor. Kimsenin kimseye bu zulmü yapmaya hakkı yok" dedi.
ÖZGÜRLÜKLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Türkiye'de gazetecilerin zor günler geçirdiğini belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de, "Özgürlüklere sahip çıkmanın çok büyük önem taşıdığı bir dönemdeyiz. 30 yıl önce Uğur Mumcu'nun yazdıklarını dikkate alsalardı bugünleri görürlerdi. Gazetecilerin öngörülerine baksalardı kimse aldatılamaz, kandırılamazdı. Basın özgürlüğü, halkın özgürlüğüdür" diye konuştu.
CADI AVINA SON VERÄ°LMELÄ°
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ise, "Gazetecileri demir parmaklıklar ardına tıkarak basın özgürlüğünden söz edemeyiz. Kalemimizi satmadan direnmek, mücadele etmek bizlerin gelecek kuşaklara borcudur" dedi.
TGF BaÅŸkanı Yılmaz Karaca da basın özgürlüğü olmayan bir ülkenin bir yere varmasının mümkün olmadığını vurguladı.Â
Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, gazetecilerin işini yapamadığı, yaptırılmadığı bir ortamda demokrasiden söz etmenin mümkün olmadığını dile getirdi.  Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, "Gazeteciler için darbe hep var. Ergenekon sürecinde 100 gazeteci cezaevindeydi. Darbe teşebbüsüne kadar 30'a düşmüştü, şimdi yine 100’ü aştı. Basın, yüzde 90 oranında devletin kontrolünde. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz" diye konuştu.

FOTOÄžRAFLI


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!