2014'te Hacettepe'de sigara içilemeyecek

Güncelleme Tarihi:

2014te Hacettepede sigara içilemeyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2013 00:00

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, bu yıl 5 bin 750 öğrenciye sağlık taraması yaptıklarını, 375 öğrencide yüksek tansiyon belirlediklerini söyledi. Taramalara devam edeceklerini kaydeden Tuncer, 2014’te üniversite yerleşkesinde sigara içilmesini yasaklamayı planladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Halk Sağlığı Enstitüsü, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla, sıklıkla görülen kan basıncı yüksekliğinin önemine ilişkin etkinlik düzenlendi.
HÜ Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr. Maria Cristina Profili, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcileriyle HÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversite dekanları ve öğretim üyeleri katıldı.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tuncer, açılışta yaptığı konuşmada basit ve ucuz çeşitli test ve taramalarla birçok hastalığın oluşmadan önlenebileceğini belirterek, “Sağlıklı beslenme alışkanlığının kazanılması ve fiziksel aktivitenin günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerekiyor” dedi. Tuncer, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

375 ÖĞRENCİDE YÜKSEK TANSİYON

“Üniversitemize bu yıl gelen öğrencilerimizin tümünün beden kitle endekslerine baktık, tansiyonlarını değerlendirdik, basit taramalarını gerçekleştirdik. Toplamda 5 bin 750 öğrencimizi taradık ve sonuçta 375 öğrencide yüksek tansiyon belirledik. İlerleyen dönemde tüm öğrencilere taramalarımızı yapacağız.” Sigara kullanımının azaltılması için de çeşitli sınırlamalar getirdiklerini vurgulayan Tuncer, 2014’te üniversite yerleşkesinde sigara içilmesini yasaklamayı planladıklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!