2014 gastroloji haritanız

Oğlaklar şanslı; doğumgünlerini kutlayacak en az 10 yeni yer açılıyor İstanbul’da.

Haberin Devamı

Kovalar’a aşk var: En şahane ve en madara aşkların yaşanabileceği Agora Meyhanesi geliyor şubatta. Önümüzdeki yıl ne yiyecek, ne içecek, nerede eğleneceğiz? Bilmeniz gereken her şey 2014 gastronomi atlasınızdaMehmet Gürs’ten şık bir üçleme

Mikla ve numnum’lara farklı konseptlerde üç kardeş geliyor. Mehmet Gürs bu kışın ilk çeyreğinde hızlı İtalyan’la ve rahat İtalyan arasında gelip gidiyor; en kafeinli sularda yüzmeye hazırlanıyor.
Trattoria Enzo
Konsept: Rahat ve lezzetli İtalyan yemekleri.
Ne yiyeceğiz? Taze makarnalar, pizzalar.
Nesi güzel? Tabakta ‘hâlâ yaşayan’ taze ürünler.
Terra Kitchen
Konsept: Hızlı ve iyi yemek.
Ne yiyeceğiz? Salatalar, sandeviçler, tencere yemekleri.
Nesi güzel? Kişi başı 20-25 TL’yi geçmeyecek.
Kronotrop
Konsept:
Kahvenin en uç noktası.
Ne yiyeceğiz? Atıştırmalıkların yanında her çeşit kahve eşlik edecek.
Nesi güzel: Kahve kültürüyle ilgili workshop’lar olacak.

Haberin Devamı

Yılın parlayacakları

Bu yiyeceğe dikkat: Izgara domates ABD yıkılıyor, salgın kapımızda. Bu kış tabaklarınızda bol bol ızgara domates göreceksiniz...
Bu içeceğe dikkat: Tonik
Cinin önlenemez yükselişi sürüyor, votkayı sollamış durumda. O yükseldikçe ekürisi tonik de çıkışta...
Bu baharata dikkat: Dağ kekiği
Gördüğü kötü muameleye karşı sabrı galip geldi, bu yıl onun yılı: Etlerinizde, makarnalarınızda, salatalarınızda sık sık karşılaşacaksınız.
Bu şefe dikkat: Görkem Özkan
Kendi parasıyla gidip Hollanda ve İspanya’daki Michelin yıldızlı lokantalarda staj yaptı. Şu anda Four Seasons Aqua’da junior sous-chef.
Bu tarihlere dikkat: Gastro İstanbul Festivali 2014 baharında ikinci kez kapılarını metropol gurmeleri için açacak.

Daha boyası kurumadı

1- Teppanyaki Alaturka: Teatral pişirme tekniği turistlerin ilgisini çekince önce Japonya’da sonra bütün dünyada popüler olmuş Teppanyaki. Teppanyaki Alaturka bu tekniği Türk mutfak lezzetleriyle birleştiren bir lokanta: Istakoz kuyruğu, jumbo karides, tataki, unaginin yanında kuzu tarak, şişler, sahanda sebzeler... Ankara’dan sonra geçen hafta İstanbul Etiler’de şube açtılar.
2- Ruga: Yine karalım, yine karıştıralım: Bu kez Osmanlı ile Akdeniz mutfakları: Kuinoa salatası, vişneli yaprak dolması, safranlı risotto... Yer Sürmeli Otel’in yenisi Ruga.
3- Quzu: Yine Etiler, yine kar-karıştır: Bu kez konsept Türko-Azeri. Nispetiye Caddesi’ne yeni açılan Quzu’da yemeklerini bir kısmı doğrudan Azerbaycan’dan geliyor.
4- Eataly: Restoran+okul+market konseptiyle çalışan ve İtalya, ABD, Japonya ve Dubai’nin ardından Eataly, Zorlu Center’da kapılarını açtı. En kaliteli İtalyan yemeklerini yiyebileceğiniz, satın alabileceğiniz ve yedikleriniz hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz Eataly İstanbul’da 12 restoran, üç ayrı kahve alanı; pastane, çikolatacı ve dondurmacı bulunuyor.

Haberin Devamı

Burada yaşanacak aşkların en madarası, en şahanesi

AGORA MEYHANESİ

Yönetmen Ezel Akay’ın en heyecanla beklediğim işi: Adına şarkılar yazılan 1890 tarihli Agora Meyhanesi, bulunduğu yerde yeniden ihya ediliyor. Ezel Akay işi gücü bırakmış 10 yıl kadar önce kapanan ve harap halde olan bu tarihin restorasyonuyla uğraşıyor. ‘Barba’lık gibi artık yaşamayan meyhane ritüellerini canlandıracak.
Ortaya nasıl sinematografik bir ortam, meze yapıp içilecek nasıl bir iklim çıkacağını varın siz hesaplayın.

Asansörle çıkılan cadde

TRUMP CADDE

Mecidiyeköy’deki Trump Towers’ın 2500 metrekarelik terası ocak ayında yapay bir caddeye dönüşüyor: Trump Cadde. Nişantaşı City’s alışveriş merkezinin içindeki Mahalle’yi hatırlatan Cadde yine İzzet Çapa imzalı. Bin asansöre, çık terasa, ister sebze ek, ister maç izle… İster alışveriş yap, ister konser dinle… Çünkü çiçekçisinden lokantasına, piercing’çisinden çiçekçisine, lokantasına; bir caddede görebileceğiniz ne varsa bu bu konseptte yer alıyor. Öyle Dubai-Dubai, copy-paste-plasitk bir şeyden söz etmiyorum. Konserlerin, söyleşilerin olduğu, isteyenin organik bahçede tarım, isteyenin alışveriş yaptığı yaşayan bir kent dokusu olacak Cadde.
Ve tabii konteynirlerin içinde hizmet verecek bol bol yeme-içme imkânı... Kimler mi var? Kim yok ki diye sorsanız daha iyi: Balıkçı Zouk, Limonata, Chineese Express, Home Store, Cafe Bien Loti, Kasap Döner, 1A Burger, Nezih Kebap, Good Food, Salaş Pub, Kumrucu, Şekerci Papabubble, Ranchero meksika Restoranı, Kuğu Pastanesi, Rumi Tantuni, Plus Kitchen ve Al Fakheer Nargile.

Haberin Devamı

Bunlar da var

ANKARA: Ketchup; Los Angeles, Washington, Las Vegas, Dubai ve Kuşadası’ ndan sonra şimdi de Ankara’da DJ performansları ve özel partilere evsahipliği yapıyor.
İZMİR: İstanbullu The Bar ve Parkşamdan 2014’ün ilk aylarında İzmirli oluyor. 1000 kişilik performans salonuyla birlikte Bayraklı Towers’ta olacak.

Lucca’ya kardeş geliyor

Lucca’nın sahibi Cem Mirap Zorlu Center’da yeni bir mekan açacak ama bir türlü isim bulunamıyor, Lucca-can’a... Yine eğlenceli ama daha yemek ağırlıklı bir gastro-bistro ve bar olacak.

Yazarın Tüm Yazıları